Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zlín porazil Třinec a posunul se na druhé místo

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Třinec 4:2 a díky sedmé domácí výhře za sebou se posunuli na druhé místo. Třinecký útočník Martin Růžička si připsal gól a asistenci a překonal se 78 body rekord Richarda Krále v produktivitě v základní části samostatné české extraligy.

Slavící hráči Zlína
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Třinci chyběli Bonk s Galvasem, na zlínskou marodku přibyl k Matějíčkovi, Horčičkovi a Melenovskému nově Kubiš. Domácí vlétli na soupeře zostra a ve druhé minutě otevřel skóre Okál, jenž zblízka přesně zamířil nad beton gólmana Hamerlíka. Zlínští se i nadále hnali do útoku a svoji převahu potvrdili před polovinou třetiny. Do konce přesilovky zbývalo domácím 20 sekund, když druhý gól zaznamenal Honejsek.

Zlín hrál s chutí a zaměstnával defenzívu soupeře v čele s Hamerlíkem. Jen díky třineckému brankáři k další změně stavu nedošlo. Slezané si vytvořili několik šancí v závěru třetiny, ale s jejich pokusy si gólman Sedláček poradil bez větších potíží. Začátek prostřední části patřil Třinci, v jehož dresu se v přesilovce prosadil Růžička.

Poté opět převzali iniciativu domácí. Přestože nevyužili dvě početní výhody v řadě, tak udeřili v závěrečných minutách druhé třetiny. Holík vystřelil ze střední vzdálenosti, jeho pokus sice vypadal spíš jako nepovedené nahození, které ale k projelo Hamerlíkovi mezi betony až do branky. Tečku za druhou třetinou udělal 12 sekund před jejím koncem Čajánek, jenž střelou z pravého kruhu pro vhazování propálil Hamerlíka.

V úvodu poslední třetiny měli možnost ke zkorigování výsledku hosté, když po faulu Zámorského nařídil rozhodčí trestné střílení. Jeho exekutorem byl Rákos, pohotového Sedláčka ale nepřekonal. I přesto se Ocelářům podařilo snížit díky gólu Varadi, na který přihrál Růžička a překonal Krále. Po této akci si na památku schoval puk. I přes snahu Třince si svěřenci trenéra Vlacha slibný náskok bezpečně pohlídali.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Okál (Tesařík, Čajánek), 8. Honejsek (Čajánek, Tesařík), 35. Holík, 40. Čajánek (Honejsek) - 23. M. Růžička (Hrabal, D. Květoň), 46. Varaďa (M. Růžička). Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5007.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Čech - Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Hrňa, Peterek, Matuš - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenéři: Turek a Janků.

Juraj Jurík (Zlín): "Po špatném výkonu v Kladně jsme si s hráči v kabině něco řekli. Zápas nebyl v první třetině rozhodnutý jen díky brankáři Hamerlíkovi. Pak nás uklidnil gól na 3:1. V poslední třetině jsme přenechali hodně iniciativy Třinci, ale náš náskok byl dostačující. Dřívější začátek byl na návštěvnosti poznat a bude záležet, jak tento krok vyhodnotí vedení klubu. Třinec musel přijet dřív a cesta na něm byla znát, což nám pomohlo."

Josef Turek (Třinec): "Špatně jsme začali a od toho se odvíjel celý zápas. Na začátku druhé třetiny jsme stáhli hru na tři pětky, díky čemuž jsme měli tlak a snížili na 1:2. Soupeři výborně zachytal brankář Sedláček. Třetí inkasovaný gól byl tečovaný a hodně nešťastný. Ve třetí třetině byla škoda neproměněného trestného střílení. Martin Růžička dostává ve hře hodně prostoru i v přesilovkách a výbornými výkony nám to vrací. Je to jeho nejlepší individuální sezona a jsme rádi, že se mu podařilo rekord extraligy překonat."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články