Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlín porazil Kometu a posunul se na druhé místo tabulky

Brno - Hokejisté Zlína vyhráli ve 44. kole extraligy na ledě Komety Brno 3:1 a posunuli se na druhé místo o pouhé dva body za vedoucí Plzeň. Osmí Brňané naopak prodloužili svoji výsledkovou krizi, když z posledních patnácti zápasů získali jen jedno tříbodové vítězství.

V sestavě Brňanů se ještě neobjevila nová posila z Chomutova Lušňák, se kterým počítá trenér Venera až po úterní dohrávce v Praze se Spartou. Kometa dostala hned v úvodu zápasu nabídku k otevření skóre. V těsném sledu usedli na trestnou lavici obránci Zlína Tesařík a Linhart. Při 86 sekund trvající početní výhodě pěti proti třem ale domácí nepřesně kombinovali, hráli staticky a přesilovku trestuhodně promarnili. V utrápeném výkonu pokračovali domácí celou úvodní třetinu.

Jen s obtížemi přecházeli přes střední pásmo, které zlínští hokejisté důsledně kryli. Proto se také Kometa jen s velkými obtížemi dostávala k zakončení. Za první třetinu měl brankář Horčička pouze pět zásahů. Zlín byl mnohem aktivnější a po nenápadné akci v deváté minutě se střela Veselého odrazila k Okálovi, který poslal kotouč do odkryté branky. Brňané sice bojovali a z chvilkového tlaku se jim podařilo vyrovnat.

Ve 12. minutě střelu obránce Kováčika od modré čáry tečoval Jakub Svoboda a Horčička už nestačil na změnu směru kotouče reagovat. Hned v úvodu druhé třetiny zvýšila Kometa aktivitu, vytvořila si převahu. Ovšem jejich složité kombinační akce stačil soupeř ubránit. Berani trestali každou chybičku soupeře rychlými protiútoky. Ve 26. minutě našel Kubiš po vyhraném vhazování v útočné třetině volného Čecha, který přesnou střelou do horního růžku přidal druhou branku.

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery sice dřeli, bojovali, ale srážela je nervozita a hodně nepřesností. Jejich úsilí hodně poznamenala hned v úvodu závěrečné třetiny další inkasovaná branka. Od zadního mantinelu našel Čajánek neobsazeného Veselého, který překonal potřetí brankáře Faltra. Po tomto gólu se už Kometa nevzpamatovala. Její herní výkon se změnil v křeč. I když si vypracovali několik střeleckých příležitostí, brankáře Horčičku už nepřekonali.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Jakub Svoboda (Kováčik, H. Zohorna) - 9. Okál (O. Veselý), 26. Čech (Kubiš), 44. O. Veselý (Čajánek). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Rozhodčí: Hradil, Polák - Lhotský, Ondráček. Diváci: 7 200 (vyprodáno)

Brno: Falter - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Koreis, Dočekal, Burian - od 52. navíc Němec. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čech - od 24. navíc Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdeněk Venera (Brno): "Zlín byl celý zápas lepší. Hýřil sebevědomím. Hlavně v první třetině. Z naší strany sice nechyběla snaha, ale puky nám odskakovaly. Projevilo se to i při naší přesilovce pět na tři. Zlín hrál v klidu, působil sebevědomě. I z pohledu jeho postavení v tabulce. Proti perfektní obraně soupeře jsme se dokázali prosadit pouze jednou. Bohužel střílíme branky hodně těžko. Dnes jsme sice neměli tolik šanci jako v minulých zápasech, ale naše produktivita je bídná. Jinak se hraje, kdyby se nám podařilo nějaký gól dát. V útoku se nyní hodně trápíme."

Juraj Jurík (Zlín): "Chtěli jsme si pohlídat začátek zápasu. Očekávali jsme tlak Komety. Záměr se nám podařil. Ve druhé třetině jsme si vytvořili hodně brankových příležitostí a mohli jsme utkání zlomit trochu dříve. Dali jsme však v této části pouze jednu branku. Do poslední třetiny jsme šli s taktikou pohlídat. Musím dnes poprvé v sezoně naše hráče pochválit za skvělý výkon. Když budu neskromný, tak řeknu, že jsme vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články