Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlín porazil Hradec a jde před něj o skóre

Zlín - Hokejisté Zlína porazili Hradec Králové 4:2. Za Zlín se do černého trefili obránce Radim Tesařík a útočníci Bedřich Köhler, Antonín Honejsek a Jiří Ondráček. Za Hradec Králové se prosadili forvard Michal Tvrdík a zadák Peter Frühauf. Berani zvítězili popáté v řadě, během této série neztratili ani bod, naproti tomu hráči Mountfieldu si připsali pátou porážku za sebou.

Utkání Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlínští ubránili úvodní tlak hostů a poté ve čtvrté minutě v přesilovce ranou z levého kruhu pro vhazování otevřel skóre Tesařík. V dobré pozici vystřelil zblízka Kubiš do připraveného gólmana Kantora. Ochránce hradecké branky inkasoval v polovině třetiny ránu do masky, avšak po krátkém ošetření pokračoval ve hře.

Iniciativu poté převzali domácí, kteří nacházeli dvířka v hostující obraně. Tvrdou střelu vyslal od modré Marušák, jenž ale zamířil jen těsně pouze do zadního hrazení. Nápor Beranů zbrzdilo vyloučení Kubiše, které s přehledem ubránili.

Ani v dalším průběhu brankář Kašík ošemetné situace řešit nemusel. Jeho protějšek se naopak činil při střele Čajánka, jenž zachytil chybnou rozehrávku Frühaufa. Diváky pobavil Kašík výborným zákrokem proti Škodovi, jehož střelu chytil efektně do lapačky. Podobně zasáhl Kantor při pokusu Urbance od modré čáry.

V polovině zápasu si Zlín vytvořil v přesilovce drtivý tlak, který korunoval gólem z mezikruží Köhler. Do druhé sirény se průběžný stav nezměnil a Hradeckým nepomohlo ke kontaktnímu gólu ani vyloučení Zámorského.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

Zajímavá zápletka nastala na začátku třetího dějství, neboť 12 sekund před koncem přesilovky snížil Tvrdík. Ze snížení se ale Královéhradečtí dlouho neradovali. Svěřenci trenéra Vlacha jakékoliv drama odmítli. Leška parádní přihrávkou o zadní mantinel vyslal na zteč Honejska, jenž si svým typickým způsobem chladnokrevně Kantora vymíchal a skóroval.

Poté ještě padly dvě branky, když na gól Ondráčka odpověděl v poslední minutě Frühauf. Berani si připsali důležité tři body, upevnili si pozici v první šestce a v tabulce o skóre svého soupeře přeskočili.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Tesařík (Čajánek, O. Veselý), 30. Köhler (Balaštík, Leška), 48. Honejsek (Leška), 57. J. Ondráček (Kubiš) - 44. Tvrdík (Pospíšil), 60. Frühauf (Harant, Knotek). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc Kudrna (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4059.

Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Škoda, Knotek, Červený - Švihálek, Marha, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Juraj Jurík (Zlín): "Tempo hry jsme určovali 50 minut. Zbývajících 10 minut bylo od začátku poslední třetiny, kdy jsme dostali gól na 2:1. Dalším gólem na 3:1 se nám vrátilo sebevědomí, které jsme měli nahlodané. Věřím ale, že i za stavu 2:1 bychom zápas dotáhli do vítězného konce. Odehráli jsme dobré utkání s dobrým soupeřem a potvrdili nárůst formy. Po zápase s Chomutovem jsme nevěděli, jak se to bude dál odvíjet. Jsme na dobré cestě a budeme se chtít dál zlepšovat, aby nám forma vyvrcholila v play off."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Zlín nás jasně přehrál, přebruslil, přetlačil a byl zkrátka ve všem lepší. Výsledek je logická konsekvence toho všeho. Možná, že když jsme snížili, tak to vypadalo, že bychom se zápasem mohli něco udělat. Gól na 1:3 nám ale návrat do zápasu zničil. Celkově byl Zlín jednoznačně lepší hokejový tým, než jsme byli my."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy