Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín poprvé naplno bodoval, poradil si s Vary

Zlín - Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy nad Karlovými Vary 3:1 a poprvé v sezoně naplno bodovali. Úřadující vicemistři sice prohrávali od 17. minuty po trefě Jakuba Fleka, ale výsledek otočili Antonín Honejsek, Tomáš Valenta a do prázdné branky zpečetil výhru kapitán Petr Čajánek.

Radující se Zlín
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Před utkáním obdrželi zástupci společnosti Handicap šek v hodnotě 51 010 korun z internetové dražby dresu obránce Karla Rachůnka. K výtěžku přibylo dalších 20 000 korun, které mezi sebou vybrali zlínští hokejisté. První třetina Zlínu nevyšla. Po drtivém tlaku v přesilovce se do největší šance dostal Veselý, jenž nastřelil pouze horní tyčku.

Z nenápadné akce tak udeřili hosté. Z levé strany si najel Flek a zblízka překonal gólmana Štůralu. Dvacetiletý útočník tak ve svém druhém extraligovém utkání zaznamenal první branku. Vstup do druhé části se Beranům podařil, když Honejsek šikovně tečoval střelu Tesaříka a vyrovnal. Štůralu vzápětí nepřekonali Zucker ani Roman Vlach.

Poté domácím narostla křídla a aktivním pohybem trápili karlovarskou obranu, která odolávala i díky brankáři Závorkovi. Leška nadvakrát nepřelstil Závorku a po něm nastřelil tyčku Čech. V samotném závěru Köhler blafákem neoklamal pozorného Závorku.

V poslední dvacetiminutovce měli více ze hry svěřenci trenéra Rostislava Vlacha. Když už ale překonali obranný val soupeře, tak jim v cestě stál výborný Závorka. To už ale neplatilo v polovině třetiny, když v přesilovce skóroval Valenta. V závěru zápasu zpečetil výhru svého týmu gólem do prázdné branky kapitán Čajánek.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Honejsek (Tesařík, Holík), 50. Valenta (Leška), 59. Čajánek (O. Veselý) - 17. Flek (J. Látal, Grman). Rozhodčí: Husička, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Flek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3 747.

Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Okál, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Šmach, Gulaši, Drtina, Grman, J. Látal, Schusser - Hovorka, R. Hruška, Zaťovič - M. Látal, Balán, Dlouhý - Zucker, Roman Vlach, T. Rohan - Harkabus, Flek, Koblasa. Trenéři: Žemlička a Mlejnek.

Juraj Jurík (Zlín): "Chtěli jsme podat lepší výkon než v předchozím utkání v Třinci. Věděli jsme, že to bude hodně důležitý zápas ohledně postavení v tabulce a chtěli jsme bodovat naplno. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, i když to nebylo lehké. V průběhu jsme neproměnili střelecké příležitosti a prohrávali jsme jako první. Chtěl bych hráče pochválit, že dokázali nepříznivý stav zvrátit a že jsme ubojovali tříbodové vítězství, za což jsme rádi."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Jeli jsme do Zlína uhrát nějaké body. Oproti pátečnímu utkání se naše hra zlepšila a byli jsme blízko k bodovému zisku. Bohužel jsme doplatili na vlastní nedisciplinovanost, když jsme v oslabení inkasovali druhý gól, a tím se připravili o možné body. Soupeř pak už svoje vítězství potvrdil gólem do prázdné branky."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články