Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín pokračuje ve vzestupu, porazil Olomouc

Zlín - Hokejisté Zlína porazili v 33. kole extraligy Olomouc 4:2 a vůbec poprvé v sezoně dokázali vyhrát čtyřikrát za sebou. Dvěma góly se na tom podílel lotyšský útočník Roberts Bukarts. Berani se posunuli na deváté místo. Olomouc si naopak připsala pátou prohru z posledních šesti utkání.

Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Lépe začali domácí, kteří Konráda zasypali hned několika střelami. Větší šance si však ani jeden tým netvořil. Největší možnost první třetiny měli Zlínští mezi 11. a 13. minutou, kdy soupeře dvě minuty nepustili z obranného pásma, ale koncovka se jim nedařila. V závěru první části ještě Berani hráli početní výhodu, v té však ani jednou nevystřelili na Konráda.

Po 86 vteřinách druhého dějství už domácí otevřeli skóre. Kubiš přenechal puk na pravém kruhu Ondráčkovi, který střelou zápěstí překonal olomouckého gólmana. Oslavil tak svůj návrat do sestavy, protože vinou zranění předešlá dvě utkání nehrál. Srovnat mohl Vodný, sám před Kašíkem ale mířil mimo branku.

V polovině utkání měli domácí ponechanou výhodu za faul Mikúše, jenž měl štěstí, že na trestnou lavici vůbec odešel. Nejprve v úniku neuspěl Ondráček, Kubišovu střelu zastavila horní tyč a do třetice Konráda zblízka neprostřelil znovu Ondráček. Před pauzou se ještě k nebezpečné dorážce dostal Buc, kotouč mu ale přeskočil hokejku. I vstup do poslední třetiny byl pro Berany gólový. Kubiš sice nevystřelil úplně dobře, Konrádovi se ale kotouč dostal mezi tyčkou a tělem za brankovou čáru. Snížit mohli Hanáci při přečíslení Mikúše a Holce, který však šikovný pas v gól neproměnil.

A tak se znovu radovali domácí. Bukarts po ukázkové nahrávce Petra Holíka zakončoval do prázdné branky. Domácí defenzíva ale poté dávala soupeři mnoho prostoru a Mora to potrestala. Nejprve si v 53. minutě Kafkovu střílenou přihrávku na Holce srazil nešťastně do vlastní branky obránce Matějíček, za tři minuty z mezikruží snížil na rozdíl jediné branky Buc. Obrovské štěstí měl Kašík také při Řípově střele, které scházely decimetry. V oslabení se podařilo pláchnout Ondráčkovi, klid Beranům ale dodat nedokázal. Hanáci šli do risku bez gólmana a přes celé hřiště zamířil přesně Bukarts.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

PSG Zlín - HC Olomouc 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 22. Ondráček (Kubiš, Matějíček), 44. Kubiš, 51. Bukarts (P. Holík), 60. Bukarts (Kašík) - 53. P. Kafka (Jaroměřský), 56. Buc (Vyrůbalík). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 6080.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Houdek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - P. Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Jergl, Kucharczyk, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Juraj Jurík (Zlín): "Byli jsme dnes lepší, hosty držel ve hře brankář. Nakonec Olomouc v poslední desetiminutovce zabrala, naštěstí z toho ale nějaké to déja vu nebylo. Snad nám i toto dodá sebevědomí, že dnes jsme to zvládli."

Jan Tomajko (Olomouc): "Zlín dnes vyhrál zaslouženě. Lépe bruslil a vyhrával souboje. My jsme se neudrželi na puku a nedostávali jsme se přes střední pásmo. Musíme se z toho ponaučit a v pátek nás čeká další zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články