Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zlín po výhře nad Litvínovem dotahuje první šestku

Zlín - Hokejisté Zlína porazili v utkání 46. kola extraligy Litvínov 4:2. Obhájce titulu pošesté v řadě neztratil ani bod a dotahuje se k první šestce, na niž už ztrácí pouhé dva body. Dvěma góly a asistencí přispěl k vítězství Beranů útočník Petr Holík.

Zlín - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Domácí fanoušci si před utkáním připomněli velkou podobiznou sobotní 25. výročí úmrtí Luďka Čajky. Poté už viděli, jak sám na Francouze uniká Okál, jenž šikovně vykličkoval brankáře Vervy, ale při zakončení do prázdné brány selhal. Ve čtvrté minutě se Zlínu naskytla početní výhoda a tu už po 17 vteřinách zužitkoval Řezníček, který umístil střelu Vlacha do horního růžku. Srovnat mohl Ručinský, ale tečí ani následnými dorážkami Kašíka nepřekonal. Další šanci měli Litvínovští v úplném závěru třetiny, v úniku však Jánský střílel mimo tři tyče.

Na začátku druhé třetiny hráli Berani v šesti a mohlo je to mrzet. Vyhození beka zachytil Jánský a z mezikruží zacílil nad Kašíkův beton. Hned po gólu se domácí opět provinili faulem, zlínský gólman ovšem odolával. Verva si postupně vytvářela čím dál tím větší tlak, doprovázela ji ale i smůla, třeba když Hübl nastřelil spojnici. Skóre se znovu měnilo ve 35. minutě. V oslabení prchl Vlach, při zakončení sice upadl, následně ale Kotvan našel střílenou přihrávkou Holíka, jenž se nemýlil.

Na startu třetí části mohl jet sám na Francouze Svoboda, puk mu ovšem vypíchl skokem Gula. Dvě velké šance za sebou pak hasil Kašík. Nejprve včas vykopl beton proti Hüblovi, zanedlouho zase vykryl pokus Piroše, jenž se díky šťastnému odrazu ocitl sám na brankovišti. Beton Kašíka zabránil Hüblovi ve skórování i za moment, kdy už byl kotouč téměř za čárou. A když Verva svých šancí nevyužila, radoval se Zlín - podruhé v zápase se trefil Holík.

Čtvrtý gól Zlína přidal Svoboda, sudí ale branku neuznal pro postavení hráče v brankovišti. Po chybě obranných řad Vervy pak unikl Čajánek, trefil jen Francouze. Po sporném faulu Kotvana sice Kašík dvakrát Hübla vychytal, napotřetí už byl ale krátký. Dvě minuty před koncem mohl srovnat Pavelka, jenže Kašík se blýskl semaforem. Při závěrečné power play sice Litvínov domácím hodně zavařil, ale v závěru trefil prázdnou bránu Čajánek. Litvínov tak ve Zlíně nevyhrál už přes pět let.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Litvínov

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Řezníček (Roman Vlach, P. Holík), 35. P. Holík (Kotvan), 47. P. Holík (O. Veselý, Čajánek), 60. Čajánek (J. Svoboda) - 24. Jánský, 54. Hübl (Lukeš, Ručinský). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 146.

Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Kubiš - Ondráček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Litvínov: Francouz - Gula, T. Pavelka, Pavlík, Kousalík, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Juraj Jurík (Zlín): "Dnes jsme věděli, že důležité bude množství oslabení, které ubráníme. Byli jsme bojovnější, měl jsme větší chuť hrát, a i proto myslím, že jsme vyhráli po zásluze."

Radim Rulík (Litvínov): "Nepodali jsme špatný výkon, domácí ale byli efektivnější v koncovce, a proto zvítězili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články