Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín po třech porážkách uspěl na Slavii po nájezdech

Praha - Zlín po třech domácích prohrách za sebou zabral a zvítězil na ledě pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodl Marek Melenovský. Pražané se museli stejně jako v pátek proti Českým Budějovicím obejít bez zraněného útočníka Romana Červenky, který navíc v příštím týdnu odejde do Lva Praha.

Utkání Slavia - Zlín
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Po vlažnějším začátku se diváci dočkali první šance v sedmé minutě, kdy Sobotka z mezikruží pálil pouze do betonu hostujícího brankáře Sedláčka. Na něj vzápětí nevyzrál ani Pospíšil. Hosté kontrovali šancí Čajánka, ten si však střelou nad ledem na Furcha nepřišel. V 16. minutě měl na holi první branku utkání Holík, ale ze skrumáže před brankou Slavie nedokázal propasírovat puk do odkryté branky. V závěru úvodní třetiny mohli jít do vedení domácí. Kučný však z dorážky neprostřelil hostujícího gólmana.

Hosté vstoupili do druhé třetiny aktivněji a díky přesilové hře zatlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu. Köhlerovu střelu však Veselý nedokázal usměrnit za Furchova záda. Domácí se dočkali v 29. minutě, kdy Hertl v přesilovce převzal puk na útočné modré a po individuální akci prostřelil Sedláčka mezi betony. O pár vteřin později mohlo být pro hosty ještě hůř, ale Tomica po přihrávce Kally ve stoprocentní šanci netrefil zcela odkrytou branku.

Zlínští mohli vyrovnat pět minut před přestávkou. Horák svojí skrytou střelou orazítkoval pouze tyč slávistické branky. V závěru třetiny se do velké šance dral Hertl, ale druhou branku v zápase nepřidal. Berani vstoupili do třetího dějství s touhou vyrovnat. Domácí je však kvalitní obrannou hrou nepouštěli do velkých šancí. Ve 46. minutě v přesilovce se ale hosté dočkali, když si Čajánkovu přihrávku přes brankoviště na zcela volného Veselého srazil obránce Kempný do vlastní branky.

V 53. minutě ujížděl Alinč sám na hostujícího brankáře, ten však jeho střelu nad ledem dokázal vyrazit. V závěru třetího dějství měli domácí možnost přesilové hry, ale neuspěli a o vítězi tak muselo rozhodnout nastavení. V největší šanci nevyzrál na Sedláčka Růžička, a tak se diváci dočkali samostatných nájezdů. V nich se trefili za hosty Melenovský i Holík, za domácí neuspěli Růžička ani Hertl.

Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 po nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 29. Hertl - 46. Čajánek, rozhodující sam. nájezd Marek Melenovský. Rozhodčí: Šindler, Hodek - Horinek, Ondráček. Vyloučení: 6:4, navíc Jelínek (Slavia) 10. min. Využití: 1:1. Diváci: 3258.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Alinč, V. Sobotka - Micka, Hertl, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Kalla, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

PSG Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Horák, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Ondřej Weissmann (Slavia): "Měli jsme velice solidní první třetinu, kdy nás však Sedláček dvakrát famózně vychytal. V dalším vývoji se nám nedařilo se dostat přes pevnou obranu soupeře. Věděli jsme, že Zlín takhle umí venku hrát. Bohužel jsme na to nenašli recept. Když už jsme šli do vedení, tak jsme se zbytečně zatáhli a to soupeř potrestal vyrovnávací brankou. Nájezdy, to už je spíš o náhodě. Bohužel jsme ani jeden neproměnili a ani jeden nechytli. Co se týče hráčů z NHL, Červenka u nás po dnešku končí a ohledně Sobotky je vše stále v jednání. Zatím je však naším hráčem."

Juraj Jurík (Zlín): "My jsme dneska chtěli po třech prohrách v řadě bodovat. To se nám podařilo. Stavěli jsme dneska na výborné hře v obraně a skvělém výkonu Sedláčka v brance. Myslím, že remíza je spravedlivá a ten bod navíc, to už je otázka štěstí, které se k nám dnes na rozdíl od posledních třech utkání přiklonilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články