Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlín i poosmé ovládl karlovarskou arénu

Karlovy Vary - Hokejisté Zlína potvrdili, že se jim proti Karlovým Varům dlouhodobě daří. V předehrávaném utkání 24. kola extraligy vyhráli Berani na ledě Energie 5:3 a připsali si již osmou výhru ve vzájemných zápasech za sebou. Naposledy porazili Západočeši Zlín v polovině října 2008. Vítězný celek se i díky dvěma gólům Jaroslava Balaštíka a Michala Důrase posunul na čtvrté místo tabulky právě před Karlovy Vary.

Domácí přitom začali utkání aktivně a už v třetí minutě si vypracoval gólovou šanci Cyganov, Švrček jej ale na poslední chvíli stihl faulovat. V následné přesilové hře trefil Skuhravý pouze tyč, a tak první udeřili hosté. Při hře čtyři na čtyři se do přečíslení dva na jednoho dostali Rachůnek s Důrasem a Zlín vedl. Zvýšit vedení Beranů mohl v 10. minutě Balaštík, ale jeho teč skončila těsně vedle. Mensator poté se štěstím přestál i závar v 16. minutě. Následně mohl vyrovnat Cyganov, který se dostal do další šance, opět byl faulován a rozhodčí tentokrát nařídili trestné střílení. Ruský útočník ho však nezvládl, při zakončení mu sjel puk z čepele hokejky.

A tak se opět prosadili hosté. Při dvojnásobné přesilové hře se puk po nevydařené Köhlerově střele dostal k Balaštíkovi, jenž neměl problém trefit odkrytou branku. Karlovarským se ale nakonec podařilo dobře chytajícího překonat: v početní výhodě jej prostřelil Sloboda a připsal si premiérový gól v dresu Energie.

Radost slovenského beka však nevydržela dlouho. O šest minut později se zranil a jeho spoluhráči v závěru druhé třetiny dvakrát inkasovali. Nejprve se podruhé prosadil osamocený Důras, poté jeho gólovou bilanci dorovnal v početní výhodě Balaštík, jenž si tak připsal již třináctý gól v sezoně. Karlovy Vary se i poté snažily s výsledek něco udělat, snížit se jim ale dlouho nedařilo. Naopak se ještě jednou prosadili hosté. Kubiš sice trefil tyč, ale Balán v 56. minutě překonal Mensatora popáté.

Poslední slovo měli ale domácí. Nejprve při dvojnásobné přesilové hře snížil na 2:5 Kumstát a sekundu před koncem se při přesilovce podpořené odvoláním brankáře prosadil Pech. Ani tyto dva góly ale nic nezměnily na šesté prohře Energie v KV Areně v této sezoně a třetí výhře Zlína venku za sebou.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Sloboda (Pech, Skladaný), 58. Kumstát (D. Hruška), 60. Pech (D. Hruška) - 6. Důras (I. Rachůnek), 23. Balaštík (Köhler, Leška), 37. Důras (I. Rachůnek, T. Sýkora), 39. Balaštík (Leška), 56. Balán (Holík). Rozhodčí: Mikula, Blecha -Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:2. Diváci: 2955.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články