Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín hraje v Boleslavi, Pardubice jedou do Třince

Praha - Hokejisté Zlína se mohou po zisku bodu ze středeční dohrávky na ledě Sparty přiblížit v pátečním 43. kole zase o něco více první šestce. Osmí Berani se představí na ledě páté Mladé Boleslavi, na kterou ztrácejí sedm bodů. O vzkříšení naděje na desítku budou v Třinci bojovat jedenácté Pardubice. Právě na Oceláře a brněnskou Kometu mají Východočeši devítibodové manko.

Sport
zdroj: ČT4

17:00 Třinec - Pardubice

Třinec se potýká s početnou marodkou, navzdory tomu v obou posledních zápasech uspěl a pěti výhrami z šesti utkání se už výrazně vzdálil týmům od jedenácté pozice níž. Případná výhra nad Pardubicemi by propast ještě zvětšila. Oceláři však utkání budou muset znovu zvládnout bez šestice Klesla, Roth, Linhart, Sýkora, Kreps a Žejdl.

Pardubice využily týdne bez úterního kola k intenzivnímu tréninku. "Nám jde o to, aby hráči byli schopni v klidu odehrát zápas podle toho, co trénujeme. Pokud mají nějakou překážku, mentalita není zatím až tak silná, tak je jedno, co trénujeme, protože to na ledě neprodají. Jde o koncentraci na vlastní hru. A dodržování toho, co je připravené, za jakéhokoliv stavu," zdůraznil kouč Peter Draisaitl.

17:30 Mladá Boleslav - Zlín

Výsledky Mladé Boleslavi jsou v poslední době jako na houpačce. Po dvou zápasech bez vstřeleného gólu přišly dvě výhry, při nichž Středočeši shodně pětkrát skórovali, následně v Olomouci ale vyšli opět naprázdno nejen bodově, ale také střelecky. "Máme to teď takové černo-bílé. Trošku se trápíme v koncovce, ale snad i přes dobrou defenzívu Zlína teď přijde ta bílá a dokážeme se prosadit," řekl trenér Marian Jelínek. Připustil zároveň, že důležitosti nadcházejícího souboje nelze uniknout. "Určitě to tak vnímáme, že pro nás i pro Zlín jde o důležitý zápas. Ale Mladá Boleslav v únoru takhle vysoko v tabulce nikdy nebyla a my určitě toužíme tyto pozice udržet. Věřím, že to zvládneme," doplnil Jelínek.

Po úspěšné sérii Zlín vybojoval v posledních dvou zápasech pouze bod na Spartě. Navzdory dvěma prohrám byl ale kouč Beranů Rostislav Vlach s výkony týmu spokojený. "Náš herní projev nebyl špatný. Za příjemný fakt považuji, že góly na Spartě stříleli hráči ze čtvrtého útoku," řekl Vlach. V Mladé Boleslavi očekává hodně urputný souboj. "Poslední dvě vzájemná utkání skončila až po nájezdech. Zřejmě se odehraje podobný scénář. Návratem útočníka Výborného do boleslavské sestavy ještě stoupla ofenzivní síla našeho soupeře, který dobře napadá a hrozí brejky," uvedl Vlach.

Utkání Plzeň - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

17:30 Plzeň - Olomouc

Plzeň se přetahuje s Hradcem Králové o třetí příčku, šestá Olomouc má jen o čtyři body méně a pokračuje v útoku na přímý postup do play-off. Hanáci šestkrát po sobě bodovali.

"Chceme se držet toho, co nám nese ovoce. Snažit se být aktivní bez ohledu na soupeře a podpořit to nějakým gólem," řekl asistent olomouckého kouče Jan Tomajko, který ale s kolegou Zdeňkem Venerou musí oželet zraněného gólmana Konráda.

17:30 Chomutov - Vítkovice

Chomutov ztrácí díky zvládnuté úterní dohrávce s Hradcem Králové na šestku čtyři body. Před svými diváky nyní přivítá Vítkovice, jež třikrát po sobě nebodovaly. "Jak ztrácíme body venku, tak zaplaťpánbůh, že je děláme doma. Potřebujeme je. A i když bude do šesti těžké se dostat, tak to zkusíme. Musíme se koukat i dolů, ale snažíme se pořád bodovat," uvedl útočník Roman Červenka.

Vítkovice se řítí strmě dolů a pád se pokusí zpomalit i s brankářem Patrikem Bartošákem na soupisce, jenž už musí sbírat povinné starty pro případnou účast v baráži. Byť herně to není ze strany Ostravanů zdaleka tak špatné, body skoro nepřibývají a jen jednou za posledních šest kol si připsali výhru. "Je jasné, že v současné době je psychika hráčů hodně těžce zkoušená, a to má zase z druhé strany vliv na proměňování šancí. Teď jsme se na trénincích na naše nedostatky primárně zaměřili, zápas ukáže, zda úspěšně," řekl druhý vítkovický trenér Jakub Petr.

18:00 Brno - Litvínov

Kometa se propadla na desátou příčku a po výsledkových výpadcích už jen bojuje o udržení postupového místa do předkola play-off. Ještě hůře je na tom obhájce titulu Litvínov, který právě na Brno ztrácí propastných 15 bodů.

"Nečeká nás ale nic snadného. Litvínov má kvalitní kádr, do hry se vrací už také tvůrce hry Hübl. Velkou zbraní našeho soupeře jsou výborné přesilovky," varoval domácí kouč Alois Hadamczik.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Hradec Králové - Liberec

Hokejisté Hradce Králové v úterý nevyužili šanci posunout se na třetí místo tabulky, sérii dvou porážek se pokusí utnout doma proti vedoucímu Liberci. Hned poté se Východočeši utkají před svými fanoušky i s druhou Spartou, čeká je tak náročný víkend. "Obecně nyní máme náročný program, hrajeme neustále třikrát v týdnu. Hlavně z pohledu toho, že nám někteří hráči chybí pro zranění nebo pro nemoc. Podle postavení v tabulce nás čekají nejlepší týmy, ale teď hraje každý o něco a všechna utkání jsou těžká. My teď myslíme na pátek a chceme tři body. Dál se nekoukáme," řekl asistent trenéra Tomáš Martinec.

Liberec může pomýšlet na rekordní zápis Pardubic ze sezony 2002/03, kdy se vítězi základní části podařilo nastřádat 111 bodů. "Osobně se na rekord koukat nechci. Ještě nás stále čeká deset zápasů v základní části. A my víme, že máme v naší hře ještě dost různých nedostatků. Musíme se soustředit na jejich odstranění, abychom pak mohli podat co nejlepší výkon. Je to stále ještě jen základní část, to nejdůležitější nás teprve čeká," řekl útočník Michal Birner.

18:30 Sparta - Karlovy Vary

Sparta natáhla vítěznou šňůru na osm utkání, další korálek může navléknout v souboji s Karlovými Vary. "Opět proti nám bude stát defenzivně laděné mužstvo. V utkání proti Zlínu jsme udělali hodně individuálních chyb a nabízeli soupeři střelecké pozice a šance, z nichž mohl skórovat. Toho se musíme proti Karlovým Varům vyvarovat," zdůraznil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Poslední Karlovy Vary potřebují udržet co největší kontakt s týmy nad sebou s ohledem na více než pravděpodobnou účast ve skupině o udržení. "Musíme hrát bez jakéhokoliv výpadku celých 60 minut. Domácí jsou tak zkušení, že nás za to okamžitě potrestají. Musíme vycházet z důrazné a zabezpečené obrany. Rychle dávat kotouče ven z našeho obranného pásma, tak aby se u nás hrálo co nejméně, a samozřejmě snažit se zastavit soupeře ve středním pásmu. Budeme bojovat," slíbil asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články