Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlín doma udolal Pardubice a opět se doma radoval

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 32. kole extraligy Pardubice 3:2 a popáté za sebou doma naplno bodovali. Úřadující mistr před rekordní návštěvou sezony na stadionu Luďka Čajky - 6 102 diváky - zároveň ukončil sérii tří předešlých nezdarů ve vzájemných soubojích s Východočechy.

Zlín - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlínu se vydařil vstup do zápasu. Již ve druhé minutě Marušákovu střelu tečoval Köhler a puk zapadl přesně mezi betony brankáře Vejmelky. Na druhé straně v oslabení ujel domácí obraně Sýkora, ale na Štůralu si nepřišel. Nebezpečná byla střela Marušáka, ale bek Beranů druhý gól nepřidal. Stejně dopadl Holík, který dostal puk před zcela prázdnou branku, ale touš poslal jen skrz brankoviště. Do zakončení se tlačil také Leška s Čajánkem, oba ale ztroskotali na obraně Pardubic.

Vyrovnání se dočkali Východočeši při vyloučení Veselého, když puk pod horní tyč umístil Gregorc. Vrátit vedení Ševcům mohl Sedláček, ale také v koncovce neuspěl. Diváci se mohli radovat až v 19. minutě, kdy se až při dvojnásobné přesilové hře do zakončení prodral Vlach a kotouč umístil mezi betony Vejmelky. Ještě před první sirénou měl před sebou prázdnou branku Köhler, ale Zohorna mu v zakončení zabránil. Na začátku druhé třetiny si pardubičtí hráči zahráli přesilovku, Štůrala však náporu odolal.

Sám na zlínského brankáře mohl jet Sýkora, ale Žižka na poslední chvíli Zohornův pas zachytil. Domácím k další brance pomohla další přesilová hra. Nahodilův faul již po šestnácti sekundách potrestal Matějíček. Svou početní výhodu ale využily také Pardubice a dokonce už za tři vteřiny. Zohorna vyhrál buly a Čáslava ihned prostřelil Štůralu. Ještě před odchodem do kabin nebezpečně tečoval puk Vlach, Vejmelka ale pohotově puk vyrazil vyrážečkou.

Mezi fanoušky to zahučelo po střele Ondráčka, která prosvištěla jen těsně vedle Vejmelkovy tyče. Vyrovnat se nepodařilo hostům při vyloučení Řezníčka, zejména díky zákrokům Štůraly. Čtvrtý gól domácích mohl přidat Holík, ale ani on úspěšný nebyl. Na druhé straně zahrozil Cetkovský, ale Štůrala opět předvedl vynikající zásah. Už v 57. minutě se hosté odhodlali k power play, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Köhler (Marušák, Leška), 19. Roman Vlach (Říčka), 34. Matějíček (Holík, Čajánek) - 11. Gregorc (P. Sýkora, Čáslava), 38. Čáslava (T. Zohorna). Rozhodčí: Souček, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:9, navíc Čajánek - Nahodil oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6 102.

Zlín: Štůrala - Marušák, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš (21. Šťastný), Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Vejmelka - Čáslava, Gregorc, Benák, Havlík, Píša, Čutta, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič (41. Kňazev), Marcinko, J. Starý - Půhoný, Kaut, Rod. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Juraj Jurík (Zlín): "První třetinu jsme na rozdíl od soupeře odehráli dobře, bohužel jsme dali jenom dva góly a Pardubice pořád žily. Ve druhé třetině jsme naštěstí dali třetí branku a do poslední třetiny jsme mohli jít s dvoubrankovým náskokem. Bohužel jsme si nechali dát hloupý gól a soupeř snížil na 2:3. Před poslední částí jsme si řekli, že se zaměříme na defenzívu a chtěli jsme to nějakým způsobem ubránit, což se nám podařilo."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "V první třetině jsme nepodali výkon, jaký bychom si představovali. Celkově prvních čtyřicet minut bylo z obou stran takových nervózních. Bylo hodně vyloučení a nejvíc bohužel na naší straně. Z těchto důvodů jsme zápas ztratili. Nemůžeme mít za dvě třetiny osm vyloučených a předvést takový výkon, jaký jsme předvedli v první části. V závěru druhé třetiny jsme snížili a ve třetí části jsme chtěli se zápasem něco udělat, ale nepovedlo se nám soupeře dostat pod žádný tlak."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články