Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Zlín doma opět padl, prohrál s Plzní

Zlín - Hokejisté Plzně porazili ve 12. kole extraligy Zlín na jeho ledě 4:1 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Prodloužili zároveň šňůru zápasů, v nichž dokázali bodovat, na osm. Dvakrát se v dresu vítězů prosadil gólově Ondřej Kratěna, mezi střelce se zapsali i Milan Gulaš a kapitán Martin Straka. Čestný úspěch Zlína zaznamenal Filip Čech.

Radující se Plzeňané
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvod střetnutí patřil Plzni, která se již ve třetí minutě v přesilovce ujala vedení. Z trestu Melenovského uplynulo pouhých osm sekund, když skóre zápasu otevřel šikovnou tečí Gulaš. Zlín se po rychle inkasovaném gólu nepoložil a o necelé čtyři minuty později odpověděl. Střelou zpoza obránce překvapil gólmana Raska Filip Čech. Poté Zlín nevyužil prohřešek Marušáka a naopak ubránil následné vyloučení Holíka. Ke konci třetiny hýřil domácí celek pohybem, z čehož vytěžil vyloučení Pletky.

V největší šanci ovšem Honejsek nedokázal zblízka usměrnit puk do plzeňské branky. Po změně stran se opakoval scénář z úvodu duelu. Chybnou rozehrávku Zlína ve středním pásmu potrestal proměněným brejkem plzeňský kapitán Straka. Ani následná třetí přesilovka nepomohla domácím ke skórování. Z nenápadné akce naopak potrestal další zaváhání zlínské obrany prudkou střelou z pravého kruhu pro vhazování Kratěna.

Po třetím inkasovaném gólu vystřídal Horčičku ve zlínském brankovišti Sedláček. V polovině zápasu se hra rozkouskovala vlivem častých vyloučení, z nichž vyplynula přesilová hra Zlína, a Berani se snažili o vstřelení kontaktního gólu. Když už se ale dostali ke střele, tak jim v cestě stál finský brankář Rask, jenž při výluce NHL posílil Plzeň z Bostonu. Také začátek třetí části byl jako přes kopírák dvou předchozích.

Ani gólman Sedláček nebyl ušetřený střeleckého úspěchu západočeského týmu, jehož čtvrtou branku vstřelil Pletka. Berani se i za nepříznivého stavu tlačili do branky. Při pokusu Melenovského ale efektně zasáhl Rask. V polovině třetí části se Zlínu naskytla převaha dvou hráčů v délce 62 sekund, kterou však promarnil a vážněji plzeňskou branku neohrozil. Hosté si tak slibný náskok bezpečně pohlídali i v posledním oslabení a uštědřili Zlínu druhou domácí porážku po sobě.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. F. Čech (Hamrlík, Leška) - 3. Gulaš (Martin Straka, Balej), 24. Martin Straka (Gulaš, Vlasák), 29. Kratěna (St. Pierre, Lev), 42. Pletka (Lev). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. Diváci: 3521.

Zlín: Horčička (29. Sedláček) - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Matějíček, Horák - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Plzeň: Rask - Ševc, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Slovák, Jiří Hanzlík - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Juraj Jurík (Zlín): "První třetina byla vyrovnaná a byla škoda, že jsme na jejím konci neproměnili vyloženou šanci. Ve druhé Plzeň prokázala, že má kvalitní hráče do brejkových situací, když nás dvakrát potrestala a dostala se do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit do zápasu, ale bohužel čtvrtou inkasovanou brankou se utkání zlomilo. Plzeň si vedení pohlídala a zápas se už jen dohrával. Brankář Tuukka Rask má velkou zásluhu na tom, že Plzeň vyhrála."

Michal Straka (Plzeň): "Dnes jsme vytěžili z minima maximum. První gól jsme dali z přesilovky a ve druhé třetině nám vyšly dva brejky. Na začátku třetí třetiny se nám při čtvrtém gólu povedla kombinace. Jinak naše hra nebyla moc dobrá a v prvních dvou třetinách měl Zlín lepší pohyb. Celý zápas nás podržel Tuukka Rask, jenž podal vynikající výkon a hlavně díky němu si odvážíme tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy