Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Zlín dal dva góly v oslabení, radovala se však Plzeň

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 24. extraligovém kole Zlín 3:2 a připsali si tak již čtvrtou domácí výhru za sebou. Po bezbrankové první třetině si Západočeši v repríze jarního finále vybudovali rozhodující náskok třemi vstřelenými brankami v prostřední části a vrátili tak Beranům porážku z první vzájemné bitvy tohoto ročníku. Rozhodl Jakub Lev, hosté zaznamenali obě své trefy ve vlastním oslabení.

Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácí v úvodu nevyužili přesilovou hru, když Pletka v šesté minutě vypálil po Vlasákově přihrávce zblízka nad. Hosté se nepoučili a za chvíli putoval na trestnou lavici Melenovský. Po Pletkově křížné nahrávce ovšem Vlasák nestačil zakončit do odkryté vranky. V 11. minutě se přes organizovanou obranu Zlína ve středním pásmu protáhl Ján Sýkora, jeho následnou střelu ale stačil pokrýt lapačkou gólman Horčička. Hosté se směrem dopředu osmělili až v závěru první třetiny, kdy Machovského protáhl bekhendovou střelou Balaštík.

Do prostřední části nastoupil Zlín o poznání aktivněji, Kubiš ale ve 23. minutě Machovského neprostřelil a tvrdá střela Zámorského ze středního pásma se pouze otřela o pravou tyčku. Ve 27. minutě vysunul Vlasák přihrávkou rozjetého Kratěnu, jenž v samostatném úniku trefil jen Horčičkovu vyrážečku. Udeřilo až na druhé straně, když ve 33. minutě využil ve vlastním oslabení nepozornosti plzeňské defenzivy k opakované střele mezi Machovského betony Kubiš. O 51 vteřin později ovšem v pokračující přesilovce vyrovnal s pomocí teče hostujícího obránce střelou od modré čáry Slovák.

Vstřelený gól domácí povzbudil a po náporu v útočném pásmu nebezpečně pálil z mezikruží Tomáš Sýkora. Ve 37. minutě už získali Indiáni vedení. Horčička totiž mezi betony propustil nahození Marcela, který tak svůj premiérový extraligový start ozdobil gólem. Dvě minuty před druhou přestávkou navíc po přihrávce Indráka zpoza branky upravil po rychlém zakončení pod horní tyč Lev na 3:1.

V úvodu třetí třetiny během již páté plzeňské početní výhody v zápasu Horčička skvěle vyrazil střelu mezi kruhy nekrytého Mozíka. Zlín poté ve snaze o vstřelení kontaktního gólu více otevřel hru. Paradoxně ale hosté skórovali znovu až v oslabení, když ve 49. minutě při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Holíkovu nabídku Čech. O čtyři minuty později se zleva protáhl do šance Kubiš, ale přesně zakončit v tísni nestačil. Další příležitost už chytře hrající Plzeň soupeři nepovolila a přečkala i krátkou power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Slovák (Kratěna, Vlasák), 37. Marcel (Pitule), 39. Lev (Indrák) - 33. Kubiš (Řezníček, Leška), 49. F. Čech (Holík, Tesařík). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 4 921.

Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík (22. Marcel), Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Š. Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Zlín: Horčička - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák, od 30. navíc Matějíček - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Michal Straka (Plzeň): "Dnešní zápas rozhodla desetiminutovka ve druhé třetině, kdy jsme dali tři góly. Do té doby se nám ale moc nedařilo. Měli jsme malý pohyb a aktivitu. Když jsme vyrovnali na 1:1, tak nás ten vstřelený gól zvedl a nastartoval. Zápas jsme potom otočili, ale ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali inkasovaným gólem při naší přesilovce. Nakonec jsme to ale ubojovali až do konce. Hanzlík odstoupil kvůli bolesti v horní části těla."

Rostislav Vlach (Zlín): "Utkaní bylo vyrovnané. O jeho osudu rozhodla druhá třetina, kde jsme měli desetiminutový výpadek, nejspíš jsme polevili v koncentraci. Inkasovali jsme tři branky a to se potom těžko dotahuje. Snažili jsme se to dotáhnout celý zbytek zápasu, ale ani na bodík jsme nedosáhli. Oba naše góly jsme dali ve vlastním oslabení, což bylo o štěstí, protože se nám to povedlo poprvé v sezoně."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články