Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zlatí Finové zatím na MS pořádně klopýtají, po Češích padli i s Dány

Montreal/Toronto – Dva zápasy, nula bodů. Taková bilance se od nich v žádném případě nečekala. Obhájce zlata z Finska se však zatím na mistrovství světa do 20 let hledá. Po porážce od českého výběru prohrál také s outsiderem z Dánska, a to 2:3. Suomi se kvůli tomu dostali v tabulce skupiny A do velkých obtíží.

Dán Frederik Hoeg se raduje z gólu v síti Finska
zdroj: ČTK/AP/ autor: Graham Hughes

Finové ztratili úvodní souboj s českým týmem v samém závěru a prohráli 1:2, tentokrát narazili v severském derby na Dánsko, jež toužilo odčinit úvodní debakl 1:6 se Švédy. Finům utekla tentokrát hned první třetina, kterou prohráli 0:2, v průběhu druhé části ještě jednou inkasovali a dvěma trefami ve třetím dějství už výsledek pouze zkorigovali. Ve skupině jsou tak zatím na poslední příčce, jež znamená souboj o udržení.

I po druhém utkání je naopak stoprocentní domácí favorit Kanada, kterou Finové před necelým rokem vyřadili ve čtvrtfinále po přestřelce 6:5. Kanaďané ve skupině B v Torontu navázali na výhru s Ruskem (5:3) a jednoznačně předčili Slováky s výsledkem 5:0. Hosté při svém vstupu do turnaje drželi bezbrankový stav do 26. minuty, ale byli po celou dobu pod obrovským tlakem.

S pouhými šesti střelami mezi tyče vyrovnali Slováci nakonec neslavný rekord Bělorusů, kteří na konci roku 2000 vypálili rovněž jen šestkrát na branku Ruska. "Byl to tady náš první zápas. Proti nejlepšímu mužstvu na turnaji. Bylo to opravdu těžké. Kanada hrála celou dobu útočně a pro nás dnes byli až příliš silní," uznal slovenský kapitán Erik Černák.

Rovněž bez bodu po dvou odehraných utkáních jsou Lotyši, kteří po úvodní prohře 1:6 s USA schytali další výprask, tentokrát 1:9 s Ruskem.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:

Skupina A (Montreal):

Dánsko - Finsko 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Boysen (Weichel, True), 18. Madsen (Jensen, Hoeg), 36. Blichfeld (Röndbjerg, Koch) - 45. Vaakanainen (Jesper Mattila, Väyrynen), 56. Björkqvist (Luoto, Julius Mattila). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Šír (ČR) - Fluri (Švýc.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4733. 

Skupina B (Toronto):

Lotyšsko - Rusko 1:9 (0:3, 1:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Balcers (Dzierkals) - 6. Jurtajkin (Dronov), 13. Polunin (Kaprizov, Sidorov), 18. Karnauchov (Gurjanov, Kudako), 21. Kaprizov (Vorobjov, Polunin), 25. Polunin (Rykov, Vorobjov), 26. Beljajev (Jurtajkin, Alexejev), 47. Kaprizov (Rykov, Vorobjov), 50. Trenin (Kaprizov, Polunin), 57. Kaprizov (Rykov, Vorobjov). Rozhodčí: Burchell (Kan.), Linde - Dahmen (oba Švéd.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 9:5. Využití: 1:3. Diváci: 6789.

Kanada - Slovensko 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Lauzon (Gauthier, Jost), 31. Raddysh (Dubois, Chabot), 33. Cirelli (Lauzon, Speers), 37. Chabot (Barzal, Strome), 43. McLeod (Cirelli, Dubé). Rozhodčí: Hribik (ČR), Sheva - Davis (oba USA), Haurum (Dán.). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 12 694.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články