Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zklamaný Pinc: Dostali jsme hodně blbých gólů

Třinec - Prokletí sedmých zápasů hokejová Sparta nesetřásla ani na třetí pokus. Rozhodující utkání pro sebe urval znovu soupeř, Pražané tentokrát v posledním duelu čtvrtfinále neměli na Třinec, na jehož ledě prohráli 0:5. Holešovický tým tak na průnik mezi nejlepší čtyři mužstva extraligy čeká od roku 2009. Gólman Sparty Marek Pinc po utkání přirozeně neskrýval zklamání.

Marek Pinc po zápase s Třincem
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Pincovi spoluhráči si museli svůj kalich hořkosti vypít až do dna. Nedali ani gól, utrpěli debakl a cestou do šatny si vyslechli juchání svých třineckých protějšků. "Dostali jsme pět gólů, žádný nedali. Bez gólu se vyhrát nedá," povzdechl si gólman Marek Pinc.

Brankář Sparty byl přitom v deváté minutě smolařem okamžiku. Nezkrotil nastřelený puk, který mu vypadl před prázdnou branku, kde už ho pohodlně uklidil do sítě Růžička. První gól významně ovlivnil průběh celého zápasu. "Já jsem to nejdříve chytil, ale pak se to nějak odrazilo a Růžička to dal do prázdné. Nevím, co k tomu říct," krčil rameny Pinc.

Hloupé góly provázely Spartu celou sérií. Vlastních i polovlastních branek bylo povícero. Podle Pince to byl jeden z rozdílů mezi oběma celky. "Dali jsme si hodně vlastňáků a blbých gólů," uznal.

Marek Pinc:

"Za stavu 0:3 tam byla ještě malinká naděje. Ale po čtvrtém gólu to bylo jasné. První třetinu jsme nehráli špatně, ale bylo to o těch vstřelených gólech. Třinec hrál navíc výborně dozadu, ale něco nám tam klidně mohlo spadnout a mohlo to být jiné."

Podle něj může Pražany mrzet i to, že v základní části neuhráli o bod víc. To by skončili v tabulce čtvrtí před Třincem a v rozhodujícím utkání by hráli doma. "Věřím, že kdybychom hráli doma, tak bychom je udělali. Každý v sérii vyhrál jednou venku, ale dneska jsme se mohli přesvědčit, že v sedmém utkání to je velká výhoda. Škoda, že jsme neudělali o ten jeden bod víc," litoval Pinc.

Taktický a defenzivní výkon tradičně útočně laděného Třince ho ani moc nepřekvapil. "Takhle se to v play-off hraje. Navíc Třinec během celé série potvrdil to, čím je známý, že má výborný útok. Také dokázal dávat ty blbé góly, že se to odráželo různě od bruslí. Dostali jsme asi šest vlastních gólů a to možná taky rozhodlo," dodal Pinc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články