Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velikonoční pomlázka vyšla lépe Třinci, Oceláři vedou ve finále 2:1

Po třetím zápase finále je k mistrovskému titulu o krok blíž Třinec. Oceláři v prvním domácím utkání v sérii porazili Liberec 4:1 a vedou 2:1 na zápasy. Bílí Tygři sice po gólu Marka Kvapila vedli, Oceláři ale zásluhou branek Davida Ciencialy a Martina Růžičky v závěru druhé třetiny vývoj utkání otočili. Ve třetí části poté jejich vítězství potvrdili Martin Adamský a při power-play Jiří Polanský. Čtvrté utkání sledujte v úterý od 16:40 na ČT sport a ctsport.cz.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Úvodní nápor Ocelářů podpořilo Hudáčkovo vyloučení, brankář Tygrů Will tak byl od počátku v permanenci. Svůj tým ale podržel.

Jeho protějšek Hrubec si první zákrok připsal až v 8. minutě a v polovině první třetiny inkasoval. Kvapil vystihl Gernátovu rozehrávku a brejk zakončil úspěšně.

Vzápětí mohl vyrovnat Michal Kovarčík, na Willa si ale nepřišel. Domácí se neprosadili ani v přesilových hrách, 56 sekund přitom hráli i ve čtyřech proti třem.

"Sice je pravda, že jsme je přestříleli a oni ujeli a dali jeden gól. Vlastně z první střely trefili tyč, z druhé dali gól, ale z naší strany ta první třetina nebyla moc dobrá. Ano, střely jsme měli, Will nás vyčapal, ale oni byli šťastnější," řekl třinecký útočník Martin Adamský.

Třinec byl i po přestávce aktivnější, Liberec se soustředil hlavně na pozornou obranu a čekal na šanci.

Zvýšit vedení mohl v 31. minutě Vlach, ale neuspěl stejně jako později Ordoš. "Kdybych dal gól, asi by to bylo o něčem jiném. Bohužel jsem to ale nedal," litoval Jaroslav Vlach.

"Možná by nás to nakoplo, ale nevím... I kdybychom vedli 2:0, tak jsme nepředváděli, na co máme. Nevím, jestli bychom to dnes utáhli," uvedl obránce Ladislav Šmíd.

V 36. minutě se tak domácím podařilo vyrovnat, když se po samostatné akci prosadil Cienciala a Oceláři se tak dočkali prvního gólu ve finálové sérii při hře pět na pět.

"Skákal jsem ze střídačky, byl tam odražený puk za bránu. Koukli jsme na sebe s Musilem, měli jsme k němu tak padesát na padesát, byl trošku unavený, tak jsem si puk vzal já. Nabral jsem rychlost a říkal si, že by to mohlo vyjít. Tak jsem to zkusil, projel, plácnul do toho a nějak to tam spadlo," popsal Cienciala svou trefu.

Náladu ve vyprodané aréně navíc ještě 95 sekund před koncem druhé části zlepšil Růžička, jenž se prosadil v početní výhodě a využil Ševcova vyloučení.

Hned na začátku třetí třetiny se navíc do brejku dostal Adamský a střelou pod horní tyčku přiblížil Slezany výhře.

"Už jsem byl rád, že jsem to trefil, protože jsem už vyzkoušel hodně blafáků do bekhendu a Frodl mě v semifinále furt vychytával. Tak jsem si řekl, že na to kašlu a budu raději střílet," řekl Adamský.

A s Tygry mohlo být ještě hůř. Gernát ale nedokázal usměrnit puk za brankovou čáru, Vránu v gólové šanci vychytal Will.

Domácí to ale mrzet nemuselo, zápas totiž bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Při power-play hostů se navíc ještě prosadil Polanský.

"My jsme tu třetí třetinu chtěli hrát to, co jsme si řekli v kabině, a neslo to ovoce. Soupeř už nedal gól a my jsme zaslouženě vyhráli," doplnil Adamský.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 36. Cienciala (Galvinš, Hrubec), 39. Martin Růžička (P. Vrána, Marcinko), 42. Adamský (Svačina), 58. Polanský (Svačina) - 10. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, D. Hynek. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina - Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, L. Hudáček, Birner - J. Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Václav Varaďa (Třinec): "Pro nás je to důležité vítězství v sérii, která ale nekončí. Myslím, že začátek jsme měli slušný. I když za celou první třetinu měli Liberečtí pouze dvě střely, jedna skončila v bráně, druhá na tyči. To nás malinko utlumilo. Jsem rád, že to kluci nezabalili a neustále pracovali. Ve druhé třetině jsme si pomohli šťastným gólem, přidali druhý a v třetí třetině jsme to utkání kontrolovali. Myslím, že to bylo z naší strany velmi povedené, ale zítra je další den a ten tým proti nám bude hrát jinak."

Filip Pešán (Liberec): "Na ledě bylo pouze jedno mužstvo. My jsme sice dlouhou dobu vedli 1:0, ale bylo to nezasloužené vedení. I když jsme mohli dát na 2:0 do prázdné brány, to byla přesně ta chvíle, kdy si tím výkonem nezasloužíte odskočit. Bylo by to nespravedlivé. Zaslouženě vyhrálo domácí mužstvo a my se musíme probrat do dalšího zápasu, abychom mohli dále bojovat o pohár. Ten zápas nebyl opravdu dobrý od prvního faulu, musíme být ve všem lepší. Finále není jen o nás, ale i o soupeři, který nám toho moc v prvním a třetím zápase nedovolil. Není to tak, že by se na to někdo vykašlal, ale nastoupil proti nám připravenější tým, a proto to tak vypadalo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články