Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rakušané potrápili Finy, ale Seveřané si výhru pohlídali

Výsledkově těsný zápas nakonec výběr Suomi v Ostravě zvládl. Ve druhém utkání na Českých hokejových hrách v rámci Euro Hockey Tour vedli Finové nad Rakouskem už 3:0, a přestože soupeř snížil na rozdíl jediné branky, nenechali si zisk tří bodů uniknout a nakonec vyhráli 4:2. Dvakrát se za vítěze trefil Jere Innala. Seveřané budou o celkové prvenství na turnaji usilovat v neděli v derby proti Švédům, přímý přenos utkání sledujte na ČT sport Plus od 11:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko – Finsko

První šanci měli Rakušané, gólman Tuohimaa v ní vychytal Feldnera. Pak už se chopil taktovky favorit. Do vedení ale pomohla Finům až přesilovka. V polovině 14. minuty našel Aaltonen prudkou nahrávkou po ledě mezi kruhy číhajícího Innalu a na jeho teč neměl Kickert šanci zareagovat. Velmi podobně se Finové prosadili i podruhé, jen při rovnovážném stavu hráčů na ledě: Sallinen oslovil nahrávkou Pesonena a bylo to 2:0.

V úvodu druhé části nevyužili Finové přesilovku z konce úvodního dějství, ale už ve 22. minutě se opět prosadil dorážející Innala. O chvíli později tvrdě pálil z kruhu Lehtonen a Kickert škrtl kotouč natolik dobře, že ho vytěsnil na brankovou konstrukci. Jedinou přesilovku v utkání si pak zahráli Rakušané poté, co se provinil Aaltonen. Sice ji nevyužili, ale sedm sekund po jejím skončení snížil Zwerger.

Ve 34. minutě přišla dokonce zápletka, když se zblízka prosadil Lebler. Odpovědět mohl záhy Petman, jenže zazvonil pouze na horní tyčku. Velkou šanci pak nevyužil Anttila. V polovině třetí třetiny uklidnil Finy Ojamäki a ti už pak zápas dovedli bez potíží do vítězného konce.

České hokejové hry, turnaj Euro Hockey Tour v Ostravě:

Rakousko - Finsko 2:4 (2:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Zwerger (Lebler, Baumgartner), 34. Lebler (Zwerger, Baumgartner) - 14. Innala (M. Aaltonen, M. Lehtonen), 16. H. Pesonen (Sallinen), 22. Innala (H. Pesonen, M. Lehtonen), 50. Ojamäki (Rajala, Kaski). Rozhodčí: Kika, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 4192.

Rakousko: Kickert - Maier, Unterweger, Zündel, Heinrich, Hackl, Wolf, Kirchschläger, Kragl - Feldner, Haudum, Ganahl - Schneider, Nissner, T. Raffl - Lebler, Baumgartner, Zwerger - Schwinger, Rauchenwald, Macierzynski. Trenér: Roger Bader.

Finsko: Tuohimaa - Kaski, M. Lehtonen, Saarijärvi, Friman, J. Hietanen, Maalahti, Pelli, Ohtamaa - Innala, S. Manninen, M. Aaltonen - Ojamäki, Petman, Rajala - Palmu, Sallinen, H. Pesonen - M. Anttila, Mäenalanen, Erholtz. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články