Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov ztratil dvoubrankový náskok a podlehl Hradci 2:3. Rozhodl dvougólový Smoleňák

Litvínov promarnil možnost udělat další důležitý krok k záchraně v extralize. Chemici v dohrávce 34. kola prohráli doma s Hradcem Králové 2:3, ačkoliv na začátku druhé třetiny vedli už 2:0. Dvě branky Východočechů včetně vítězné vstřelil kapitán Radek Smoleňák. Hradec ukončil sérii čtyř porážek a posunul se na sedmé místo.

"Během pěti šesti dnů jsme hráli s Litvínovem druhý zápas. Doma se nám to moc nepovedlo, zápas jsme prohráli. Teď to bylo obráceně. Musím poděkovat hráčům, že i když jsme prohrávali 0:2, tak to nesložili a makali," pochválil své svěřence kouč Vladimír Růžička.

První větší šanci měl ve třetí minutě při hře čtyř proti čtyřem Gerhát, strážce hostující branky Mazanec byl ale pozorný.

Na druhé straně se řítil po pravém křídle Smoleňák, jeho bekhendový pokus skončil na masce domácího gólmana Januse.

V další šanci prověřil Mazance střelou přes obránce Mahbod, hostující brankář měl plné ruce a nohy práce, ale poradil si.

V deváté minutě se Severočeši dočkali vedení. Hezkou kombinaci po ose Hübl, Lukeš završil skórující Pospíšil, který z dorážky otevřel skóre.

Chvíli nato mohl vyrovnat Klíma, který vypálil švihem z mezikruží, Janus si dobře povyjel a puk vyrazil.

Následovala šance Cibulskise, který se ocitl sám před litvínovskou brankou, Janus ale zabránil vyrovnání.

Už po 39 sekundách druhé třetiny měl na hokejce vyrovnání Klíma, puk prošel Janusovi pod betonem a poté se otřel o pravou tyčku.

A ve 23. minutě přišel trest: Lukeš tečoval puk před Mazancem, ten ho vyrazil do Nedomlela a od toho se nešťastně odrazil do sítě.

V dalším střídání prověřil hostujícího brankáře třemi střelami Jarůšek, Mazanec však společně s obránci dokázal vše vyřešit.

Snížení přišlo ve 28. minutě, kdy Klíma v početní výhodě střelou bez přípravy nedal Janusovi šanci.

Vyrovnat mohl ve 34. minutě Koukal, který se řítil v oslabení sám na Januse. Domácí brankář ale se štěstím zastavil jeho bekhendový blafák.

Srovnat skóre se povedlo Královéhradeckým 30 sekund před koncem druhé třetiny. Smoleňák díky svému důrazu na brankovišti dotlačil puk za Janusova záda. "To byl hezký gól, co?" smál se úspěšný střelec.

"Rozhodují góly v předbrankovém prostoru. Pořád si to říkáme. Nepadá moc hezkých branek, je to spíše o bojovnosti. Člověk schytá pár ran, není to příjemné, ale když tam jdete, tak uděláte paseku, pomůže to spoluhráčům a někdy vyjde i takový jackpot," dodal Smoleňák.

"Zbytečná prohra, mrzí nás to. Když dal Hradec první branku, tak se nakopli a začali jezdit. S tím jsme si nedokázali poradit. Je to škoda," řekl domácí útočník Tomáš Pospíšil.

Pospíšil se ve třetí části prokličkoval z pravého křídla až do šance, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Mazance.

Na druhé straně v 46. minutě vypálil Šalda, Janusovi vypadl puk z lapačky a do prázdné branky ho doklepl Smoleňák, kterého nedokázal uhlídat Říha.

Další brance zabránil výborným zákrokem Janus, který pravým betonem vykopl Žejdlovu dorážku.

"Byl to hodně důležitý zápas, potřebovali jsme vyhrát za tři body. Jsme rádi, že po tom vývoji se nám to povedlo. Od 25. minuty jsme hráli tak, jak chceme hrát po zbytek sezony," zhodnotil utkání Smoleňák.

Domácí si v druhé polovině třetí třetiny nebyli schopni vypracovat žádnou vážnější příležitost, bylo na nich až příliš patrné, že hráli čtvrtý zápas v sedmi dnech. Hosté si navíc výborně počínali v defenzivě, a tak po obratu uhájili zisk všech tří bodů.

HC Litvínov - Hradec Králové 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Pospíšil (F. Lukeš, Hübl), 23. F. Lukeš (Pospíšil, V. Hübl) - 28. Klíma (Eklund), 40. Smoleňák (F. Pavlík), 46. Smoleňák (Šalda, R. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:5, navíc Kudla (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3876.

Litvínov: Janus - Říha, L. Doudera, Ščotka, Štich, Kudla, Baránek - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, Lukeš - Válek, Jurčík, Trávníček - Helt, Stříbrný, od 21. navíc Jánský. Trenér: Kýhos.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články