Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovy Vary ukončily vítěznou sérii Liberce, Bílé Tygry udolaly v nájezdech

Série deseti vítězných utkání Liberce skončila v Karlových Varech, Energie zvítězila ve 26. kole extraligy 3:2 v samostatných nájezdech. Domácí měli na dosah i tříbodový zisk, když první třetinu vyhráli 2:0 a ještě v poslední minutě základní hrací doby vedli. Bílým Tygrům zajistil alespoň bod v čase 59:19 při hře bez brankáře Michal Birner. Nájezdy pak ale rozhodl domácí Dávid Gríger.

Utkání Karlovy Vary - Liberec
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Naše dnešní první třetina byla asi nejlepší z naší strany za celou sezonu. V dobrém výkonu jsme pokračovali ještě tak do půlky druhé třetiny, potom se hra trochu rozkouskovala a vyrovnala. Ve třetí třetině Liberec na nás extrémně zatlačil, ukázal svoji sílu a proč sem přijel s takovou šňůrou vítězství," řekl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

Karlovarští vlétli na soupeře ve velkém stylu, když v první minutě šanci Fleka zastavil Hrachovina a o minutu později střelu Beránka tyč.

Čerstvý reprezentant Flek pak střelou nad lapačku libereckého gólmana otevřel skóre ve čtvrté minutě. Další velkou příležitost měl o chvíli později Raška, ale puk zacinkal opět pouze na brankovou konstrukci.

Z ojedinělého protiútoku mohl po přečíslení vyrovnat Jelínek, ale Novotný byl připraven. Na druhé straně se v 10. minutě nemýlil Koblasa, který po nezištné přihrávce Kohouta navýšil vedení domácích.

Poslední možnost změnit skóre úvodního dějství měl Šafář, jenže Hrachovina vytěsnil jeho střelu mimo svou branku.

Po atraktivní a útočně laděné první třetině se hra v prostředním dějství změnila v urputnou bitvu o každý metr ledu bez větších příležitostí.

U Bílých Tygrů z těch větších stála za zmínku střela Jelínka z předbrankového prostoru po Mikyskově chybné rozehrávce a bomba Graborenka, kterou bezchybný Novotný pohotově vykryl.

U domácích byl nejblíže ke vstřelení branky Mikúš, ale ani on si se strážcem liberecké branky neporadil.

Ve třetí třetině vyvinul Liberec tlak v útočném pásmu, jemuž Západočeši odolávali do 44. minuty, když se v předbrankovém prostoru prosadil Filippi a ukončil tak necelé 104 minuty trvající střelecký půst v soubojích s domácím týmem.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby se hostující střídačka odhodlala k power-play a 41 sekund před koncem základní hrací doby srovnal skóre bombou od modré čáry Birner.

"Karlovy Vary prvních dvacet minut dominovaly a zaslouženě vedly 2:0. Potom jsme malinko naši hru ustálili a podle mě jsme posledních dvacet minut dominovali my, ale body jsou nakonec spravedlivě rozděleny, že my máme jeden a oni dva. V prodloužení jsem měl jednu velkou šanci, ale bohužel jsem ji neproměnil," prohlásil Birner.

V prodloužení měli oba soupeři po jedné příležitosti, ale když Knot a Kohout své možnosti nevyužili, dospěl zápas k samostatným nájezdům.

V těch se domácí trefili třikrát a Severočeši pouze jednou, díky vítězné brance Grígera brala Energie druhý bod.

"Soupeř nakonec trošku se štěstím vyrovnal, ale určitě si zatím šel. Možná někdo může být smutný, že jsme nezískali tři body, ale s takový soupeřem jsou dva body pro nás výborné a jsme za ně velmi rádi. Po zápase přišla od nás i velká pochvala do kabiny," dodal Mariška.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 po nájezdech (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Flek (T. Rachůnek, Gríger), 10. Koblasa (Kohout, M. Rohan), rozhodující nájezd Gríger - 44. Filippi (Birner, L. Hudáček), 60. Birner (Šmíd). Rozhodčí: Šindel, Hradil - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 3313.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, D. Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Šik - T. Kubalík, Raška, Šafář - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír - D. Špaček. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články