Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zima byla jen na začátku, ohlíží se sparťan Čajkovský za duelem v Brně

Brno - Slovenský hokejový obránce Michal Čajkovský se v posledních kolech stal nečekaně střeleckým trumfem Sparty. Urostlý bek, který před sezonou přišel do extraligy ze zámoří, se trefil v posledních čtyřech utkáních Pražanů. Aktuálně je tak nejen nejproduktivnějším bekem druhého týmu tabulky, ale zároveň s osmi góly i nejlépe střílejícím obráncem celé soutěže.

Michal Čajkovský v zápase proti Brnu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Celý tým hraje dobře, drží nás brankáři a já jsme rád, že mi to tam teď padá a mohu týmu pomoct," řekl Čajkovský novinářům po výhře Sparty na ledě Komety Brno 4:2, na které se podílel rozdílovou třetí trefou. Utkání se hrálo pod širým nebem a sledoval ho rekordní počet 21 500 diváků, což jeho radost umocnilo.

"Byl to trošku jiný zápas, každý gól je ale super," pousmál se třiadvacetiletý hráč, který má aktuálně na svém kontě 17 kanadských bodů za osm branek a devět asistencí. "Oproti hale tu byla jiná atmosféra. Přišlo hodně lidí a podmínky byly taky jiné. Ale chválím to," ocenil Čajkovský práci brněnských pořadatelů.

Vcelku kvitoval i kvalitu ledu, i když se v průběhu duelu na ledě objevilo několik větších rýh. "Bylo to dobré. A popravdě řečeno jsem nečekal, že to bude až takové," uvedl Čajkovský. Sparta si netradiční podmínky vyzkoušela až v den zápasu, což nakonec nebyl problém. "Měli jsme tady jen rozbruslení a myslím si, že to bylo dobré," řekl. Přestože se hrálo večer a teploty postupně klesly až pod bod mrazu, sparťané s oblečením problém neměli.

"Měli jsme více vrstev. Já měl ale jen hrubou mikinu a sem tam kuklu kolem krku. Na začátku možná trochu zima byla, ale když jste v zápase, tak ne," uvedl Čajkovský. Hodně si cenil toho, že Sparta zápas otočila ve svůj prospěch ve třetí třetině, kterou hosté vyhráli 3:0. "Hecli jsme se v šatně, bojovali a povedlo se to. Je to super vítězství," radoval se slovenský bek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články