Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Židlický gólově přispěl k vyřazení Nashvillu z boje o play off

New York - V zámořské NHL je po pátku jasno o všech postupujících do play off. Poslední dvě volná místa v elitní osmičce Západní konference si zajistili hokejisté St. Louis po výhře 3:1 nad Columbusem a také Anaheim, který porazil 4:3 po samostatných nájezdech hokejisty Dallasu. O šanci na účast ve vyřazovacích bojích přišel Nashville po prohře 4:8 v Minnesotě. Vysoké vítězství domácích zpečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky český obránce Marek Židlický, který v Nashvillu prožil většinu dosavadní kariéry v NHL. Rovněž Minnesota však vzhledem k úspěchu Anaheimu ztratila možnost postoupit do play off.

Židlický a Nolan z týmu Minnesoty
zdroj: ČTK autor: ČTK

"Přál bych si, abychom letos sehráli více takových zápasů jako dnes. Pak bychom nebyli v situaci, v jaké jsme," posteskl si trenér Minnesoty Jacques Lemaire, pro něhož to byl možná poslední domácí zápas na střídačce Wild. Spekuluje se, že po devíti sezonách v klubu skončí.

Zklamání zavládlo i v kabině Predators. "Tenhle tým se do poslední chvíle nevzdával! Můžeme chodit se vztyčenými hlavami. I když jsme dnes nedosáhli výsledku, jaký bychom potřebovali," prohlásil trenér Barry Trotz. V první třetině se hodně rozčiloval nad vyrovnávacím gólem Minnesoty, který padl při signalizovaném vyloučení jednoho z hráčů Nashvillu. Ještě než Daniel Fritsche skóroval na 1:1, měla být podle Trotze přerušena hra, protože se jeho svěřenci dotkli kotouče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články