Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Židlický gólem a asistencí přispěl k vysoké výhře Minnesoty

St. Paul (USA) - Hokejový obránce Marek Židlický pomohl v poslední hrací den NHL před olympijskou přestávkou jedním gólem a asistencí k vysoké výhře Minnesoty nad Vancouverem 6:2 a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Divočáci" využili v zápase čtyři přesilové hry. V jedné z nich se prosadil i český reprezentant, který v 30. minutě svým pátým gólem v sezoně zvýšil vedení svého týmu na 3:0. Hráčům Minnesoty se nakonec povedlo vyhnat z branky Vancouveru Roberta Luonga. Brankářská jednička Kanady pro olympijský turnaj ve 49. minutě po pátém inkasovaném gólu přenechala místo Raycroftovi.

Povedený večer prožil také český reprezentační útočník Martin Erat, jenž gólem pomohl Nashvillu k vítězství 4:3 po samostatných nájezdech v Pittsburghu. Erat ve 21. minutě vyrovnal na 1:1 a následně se prosadil i v penaltovém rozstřelu, který Predators vyhráli 2:0. Vítězný nájezd si připsal Cal O'Reilly.

Divoký zápas viděli fanoušci v Columbusu. Blue Jackets vedli po 14 minutách nad Chicagem 2:0, Blackhawks se podařilo čtyřmi góly skóre otočit. Domácí se ale nevzdali a v třetí třetině vyrovnali. Nakonec se ale radovali hosté, kteří zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech.


Další výprask schytal poslední tým NHL Edmonton, jenž doma podlehl Anaheimu vysoko 3:7. Čtyřmi body za dva góly a dvě asistence se na triumfu Kačerů podílel Ryan Getzlaf. V utkání o sobě dal vědět i český obránce Ladislav Šmíd, který už ve 4. minutě shodil rukavice a popral se s Mikem Brownem.

Gól a asistenci zaznamenal útočník Václav Prospal, jehož New York Rangers porazili 5:2 Tampu Bay. Rangers prohrávali po první třetině 0:2, čtyřmi góly v druhé třetině ale skóre otočili. Obrat načal Sean Avery, když ve 22. minutě proměnil trestné střílení. V 27. minutě vyrovnal Prospal a následně se dvakrát prosadil Erik Christensen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články