Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Žerděv si za Lva moc nezahrál, vrací se do Ruska

Praha - Lev Praha přišel krátce před zahájením Kontinentální hokejové ligy o útočníka Nikolaje Žerděva. Jedna z největších posil českého účastníka KHL se podle klubu vrací do Ruska z rodinných důvodů. Podle vyjádření šéfa soutěže Alexandra Medveděva ale zřejmě stojí za Žerděvovým koncem další prohřešek, osmadvacetiletý rodák z Kyjeva se údajně opil. Ve Lvu měl roční smlouvu, už po přípravném období ale v klubu skončil. KHL odstartuje ve středu.

Nikolaj Žerděv (vlevo) a Vladimir Tkačev
zdroj: ČTK

"Přišel za námi s prosbou o ukončení kontraktu. V Praze je odloučen od rodiny a chce se vrátit do Ruska. Po debatě s prezidentem klubu a trenéry jsme se rozhodli Nikolajovi vyhovět," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin.

Jenže jeho odchod může mít jiný důvod. "Podle našich informací se znovu opil. Chystáme v současné době kodex hráče KHL po vzoru našich kolegů za oceánem. Pokud bude mít někdo problémy se závislostí na alkoholu, pošleme ho na povinnou léčbu," vnesl do kauzy jiný rozměr Medveděv v rozhovoru pro deník Sport-Express.

Osmadvacetiletý Žerděv se stal hráčem Lva na konci července s vizitkou dvojnásobného mistra světa a čtyřky draftu NHL z roku 2003. Rodák z Kyjeva odehrál v zámořské lize přes 400 zápasů za Columbus, New York Rangers a Philadelphii, v minulé sezoně působil v ruských klubech Atlant Mytišči a Kazaň.

Lva opouští také švédský obránce Mathias Porseland, který zamířil do Vladivostoku výměnou za pozici v pátém kole draftu v příštím roce. V dresu českého účastníka KHL sehrál v uplynulé sezoně včetně play-off 40 zápasů a připsal si šest bodů za asistence.

Naopak novou posilou je kanadský obránce Ryan O'Byrne, který dokončil minulou sezonu v Torontu. Bek budí respekt svými parametry 196 centimetrů a 106 kilogramů. Devětadvacetiletý zadák má na kontě za Montreal, Colorado a Toronto celkem 308 utkání v NHL, v nichž si připsal 39 bodů za pět gólů a 34 přihrávek. Nasbíral také 369 trestných minut. V play-off sehrál 25 zápasů.

V play-off sehrál 25 zápasů. Vítěz Calder Cupu z nižší AHL z roku 2007 s Hamiltonem začal uplynulý ročník při výluce v ECHL v dresu celku Florida Everblades. Za Colorado pak měl na kontě v NHL v 34 utkáních čtyři body za gól a tři asistence. Po přestupu do Toronta v osmi zápasech zaznamenal branku a přihrávku, v šesti duelech play-off nebodoval.


Zdroj
ČTK, www.levpraha.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články