Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zemřel legendární hokejový útočník Krutov

Moskva – Po třech dnech strávených na jednotce intenzivní péče zemřel bývalý slavný hokejista Vladimir Krutov. Příčina smrti zatím není známá, Krutov zřejmě podlehl vnitřnímu krvácení, kvůli kterému byl dva dny po svých 52. narozeninách hospitalizován.

Vladimir Krutov v sovětském dresu
zdroj: goironpigs.com

Bývalý slavný ruský hokejový útočník Vladimir Krutov zemřel. Dvojnásobný olympijský vítěz byl od neděle v nemocnici v Moskvě na jednotce intenzivní péče kvůli vnitřnímu krvácení, kterému pět dní po 52. narozeninách podlehl.

"Hokej utrpěl velkou ztrátu, miliony fanoušků si však budou Vladimira pamatovat díky jeho krásným gólům a skvělé hře," uvedl na svých oficiálních stránkách Ruský hokejový svaz. "Upřímnou soustrast rodině, přátelům i hokejovým příznivcům," doplnil.

Pozůstalým kondoloval také ruský prezident Vladimir Putin, který Krutova označil za skutečného hrdinu milionů hokejových fanoušků. "Přišli jsme o skvělého sportovce, který byl součástí slavné historie sovětského a ruského hokeje," uvedl Putin. 

Olympijský vítěz ze Sarajeva a Calgary Krutov byl do nemocnice převezen poté, co během nedělního večera požádal manželku Ninu o přivolání lékařské pomoci. Přesná příčina smrti zatím není známá, žena bývalého útočníka CSKA Moskva však popřela, že by za potíže mohla přehnaná oslava narozenin minulý pátek.

Člen legendární pětky

Krutov patřil k největším oporám sborné, která v 80. letech kralovala ještě pod hlavičkou Sovětského svazu světovému hokeji. Pětinásobný světový šampion se proslavil jako člen legendární pětky s obránci Vjačeslavem Fetisovem a Alexejem Kasatonovem a útočníky Sergejem Makarovem a Igorem Larionovem. V dresu Vancouveru odehrál i jednu sezonu v zámořské NHL. V poslední době působil jako hráčský agent.

"Byl to vynikající hokejista. Měl skvělou přihrávku, dával góly a také nejvíce z té slavné trojice fauloval, ale to k hokeji patří," vybavil si legendu současný trenér Slavie Vladimír Růžička, který proti Krutovovi a slavné ruské lajně sehrál množství zápasů v dresu reprezentace. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články