Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zelinka: Letos byl bronz trochu snadnější než loni. Stále pracujeme na tom, abychom se zlepšovali

Kapitán české reprezentace v parahokeji Radek Zelinka uvedl, že utkání o třetí místo na mistrovství světa proti Číně bylo jednodušší než loni v Moose Jaw. Parahokejisté v Calgary obhájili bronz po nedělním vítězství nad asijským soupeřem 3:2.

"Troufám si říct, že to bylo o trochu snadnější než loni. Samozřejmě to ale byl vyrovnaný zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli," řekl Zelinka.

"Jsem rád, že tým se vždy v nejtěžší chvíli semkne. Výborně jsme šlapali, na kluky jsem hrozně hrdý," podotkl.

Český tým v utkání prohrával 0:1, ale ještě v první třetině se zásluhou gólů Václava Hečka a Alexe Ohara dostal do vedení. Ve druhé části přidal třetí branku Pavel Kubeš a Číňané poté již dokázali jen snížit na konečných 2:3.

"Myslím si, že rozhodla druhá třetina, ve které jsme dokázali udržet vedení. Pak už jsme si řekli, že to dokončíme a vyhrajeme," řekl Zelinka.

S výkonem týmu v Calgary byl spokojený i trenér Jakub Novotný. "Myslím si, že jsme celý turnaj odmakali na sto procent. Herně jsme se zlepšovali zápas od zápasu, což jsme potvrdili v semifinále proti Americe. Proti Číně to byl strašně těžký zápas, kdy bylo vidět, že nám nechtějí dát ani kousek ledu, a Martin dobře zachytal," ocenil Novotný spolehlivý výkon brankáře Martina Kudely.

Čeští parahokejisté popáté v historii postoupili do zápasu o bronz na MS, podruhé v něm uspěli. "Budeme stále pracovat na tom, abychom se zlepšovali. Tenhle turnaj jsme ukázali, že ti, kteří jsou před námi, se musí začít ohlížet, aby neusnuli na vavřínech. Dobíháme je," podotkl Novotný.

Titul získali v domácím prostředí Kanaďané, kteří ve finále porazili USA 2:1 a po třech letech sesadili Američany z trůnu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články