Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Žejdlova druhá výpověď z Hradce Králové je rovněž neplatná

Také druhá výpověď, kterou dostal útočník Lukáš Žejdl v Hradci Králové, je neplatná. Klub se s hráčem rozloučil po vypuknutí koronavirové krize. O rozhodnutí smírčí komise hokejového svazu informovala Česká asociace hokejistů (CAIHP). 

Extraliga byla v první polovině března ukončena. Některé kluby využily bod v hráčské smlouvě, kde stojí, že mohou kontrakt vypovědět z důvodu zásahu vyšší moci či přerušení ligy. U Žejdla smírčí komise v dubnu rozhodla, že je výpověď neplatná, ale hradecký klub mu kontrakt vzápětí vypověděl znovu.

"Já jsem ten výsledek ještě neviděl, ale v obou případech bylo zdůvodnění stejné. Ale já už se nedivím, co můžeme od pana Zbořila čekat," reagoval právník hradeckého klubu David Jaroš pro iDNES.cz.

Podle serveru upravila asociace CAIHP předchozí vyjádření v tom smyslu, že se Hradec odvolal opět na princip vyšší moci kvůli koronaviru, ale rozdíl je v tom, že první výpověď patřila časovým rámcem do předčasně ukončené extraligové sezony, kdežto ta druhá už platí v ročníku 2020/21. "Obě výpovědi se odvolávaly na vyšší moc. K tomu klub přidal to, že zástupci hráče neakceptovali kompromisní řešení, což bylo nepravdivé tvrzení, a to asociace rozporovala," uvedl Zbořil.

"Druhá výpověď se lišila pouze zdůvodněním. Ani v tomto případě však nebylo dostatečné a smírčí komise vyhověla našemu podnětu o vyslovení její neplatnosti," uvedl prezident CAIHP Libor Zbořil.

V Hradci Králové se stejným způsobem jako se Žejdlem rozloučili po předčasném ukončení sezony i s obránci Oskarsem Cibulskisem, Oscarem Eklundem, Tomášem Linhartem a Petrem Šidlíkem. Na CAIHP se obrátili i Šidlík a Eklund. Eklundův případ smírčí komise řeší a u Šidlíka rozhodla před dvěma měsíci stejně jako u Žejdla o neplatnosti výpovědi.

Podle CAIHP se klub následně dohodl se Šidlíkem na řádném vypořádání platné smlouvy a hráč přistoupil na poměrné snížení finančních odměn. U Žejdla se podle Zbořila snažila najít CAIHP s Hradcem Králové před smírčím řízením i v jeho průběhu kompromis.

"U jednacího stolu jsme se s Mountfieldem chtěli dohodnout obdobně jako v případě Vojtěcha Poláka s Karlovými Vary. Bohužel jsme nenašli řešení vyhovující oběma stranám, a tak musela rozhodnout smírčí komise," prohlásil Zbořil. "Je otázkou, zda tímto celá záležitost končí. Je na hradeckém klubu, jak se nyní zachová. Z rozhodnutí smírčí komise plyne, že smlouva nebyla vypovězena, tudíž musí klub dostát svým závazkům," dodal Zbořil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články