Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ze tří českých týmů vyzrály na Švédy v European Trophy jen Pardubice

Praha - Hokejisté pražské Sparty ani Slavie v konfrontaci se švédskými kluby při dnešním vstupu do nové podoby European Trophy neuspěli. Sparta doma podlehla HV 71 1:4, Slavia prohrála ve stockholmské hale Hovet s Djurgaardenem 2:5. Naopak proti dalšímu zástupci Elitserien se dařilo Pardubicím, které v Hradci Králové zdolaly i díky dvěma trefám americké posily Coreyho Elkinse Linköping 3:2.

Tým z Jönköpingu s českým útočníkem Kamilem Pirošem v sestavě rozhodl o své výhře na ledě Sparty v Tesla aréně v druhé třetině, ve které překonal brankáře Tomáše Pöpperleho hned třikrát po trefách Pera Ledina, Jespera Thörnberga v přesilovce a Noaha Welche. Švédové se dokázali prosadit v přesilových hrách, v kterých hráli mnohem lépe než Sparta. Pražané v první dvacetiminutovce nedokázali potrestat ani jeden ze tří faulů soupeře.

I čtvrtou branku přidali hráči HV 71 v početní výhodě, v 52. minutě upravil už na 4:0 Jesper Fasth. Až poté se prosadila Sparta, která hrála v nejsilnějším možném složení. Kouč Josef Jandač měl k dispozici všechny letní posily. Na 1:4 snížil po samostatné akci kapitán Michal Broš. "Rozhodla lepší produktivita soupeře, hlavně v první třetině. My jsme měli více střel i akcí, po kterých jsme mohli dát gól, ale nepodařilo se nám to. Ve druhé třetině jsme poté začali bláznit, tlačili se více dopředu a oni nás vyškolili," řekl Broš po zápase.

Slavia také udržela s Djurgaardenem vyrovnanou jen první třetinu a zápas se rozhodl v přesilovkách, v nichž klub ze švédské metropole vstřelil tři branky. Hned po 72 vteřinách otevřel skóre při vyloučení Jakuba Sklenáře Marcus Nilson. V 19. minutě vyrovnal Tomáš Svoboda, který prostřelil gólmana Gustafa Wesslaua. Po 21 vteřinách druhé části ale vrátil při trestu Jakuba Šulce Djurgaardenu vedení Jonas Almtorp, za 84 sekund upravil na 3:1 Christian Eklund a v 35. minutě se trefil i Patrik Cehlin. V dalším oslabení inkasovala Slavia v úvodu závěrečné části po gólu Johna Normana. V závěru ještě zkorigoval výsledek Tomáš Hertl.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Sparta Praha - HV71 Jönköping

V Hradci Králové ale už švédský tým neúřadoval. Pardubice v úvodní třetině ubránily dvouminutové oslabení tří proti pěti a samy udeřily v 19. minutě v početní výhodě, kdy se poprvé prosadil Elkins. Před polovinou utkání vyrovnal také v početní výhodě Klas Dahlbeck, ale ještě v druhé části se v další přesilové hře trefil Elkins. Pardubické vedení pojistil v 48. minutě Daniel Rákos a za Linköping už jen snížil tři minuty před koncem Carl Söderberg.

Zlín porazil na Rona Cupu slovenského mistra

Hokejisté Zlína zvítězili na úvod Rona Cupu v Trenčíně nad slovenským šampionem Košicemi vysoko 5:1. Naopak český mistr Třinec na stejném turnaji neuspěl proti domácí Dukle po výsledku 3:4, ale trenér Ocelářů nechal v utkání odpočívat všechny opory a nasadil jen hráče širšího kádru.

Hokejisté Karlových Varů i potřetí v přípravě prohráli s prvoligovým soupeřem. Po porážkách v Chomutově a s Kadaní podlehli dnes doma Ústí nad Labem 3:4. Mezitím dokázali svěřenci Vaclava Baďoučka porazit Plzeň. Mladá Boleslav zvládla roli favorita na ledě prvoligového Hradce Králové a vyhrála 5:2. Zápas hokejistů Vítkovic se slovinským celkem Acroni Jesenice byl zrušen, protože účastník otevřené rakouské ligy EBEL nemohl do Ostravy z technických důvodů dorazit.

Výsledky European Trophy:

Sparta Praha - HV 71 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Broš - 22. Ledin (Sundh), 34. Thörnberg (Voutilainen, Mats Trygg), 39. Welch (Falk), 52. Fasth (Almqvist). Rozhodčí: Smitka, Souček - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:2. Diváci: 778.

Djurgaarden IF - HC Slavia Praha 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Nilson (M. Tjärnqvist), 21. Almtorp, 22. Eklund (Lennhammer), 35. Cehlin (Norman, Carlsson), 41. Norman (Carlsson, Cehlin) - 19. T. Svoboda (Tomica, Kůrka), 60. T. Hertl (T. Svoboda). Rozhodčí: Rönnmark, Lärking (oba Švéd.). Vyloučení: 7:9. Využití: 3:0. Diváci: 1 743.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Linköping HC 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Elkins (Kočí, Píša), 36. Elkins (Bartek), 48. Rákos (Radil) - 29. Dahlbeck (Albrant), 57. Söderberg (Hakanson, Johansson). Rozhodčí: Homola, Polák - Prchal, Kis. Vyloučení: 12:14, navíc Píša (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 1 342

Příprava pardubických hokejistů
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články