Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Zbyněk Michálek podepsal pětiletou smlouvu v Pittsburghu

Pittsburgh - Český bek Zbyněk Michálek se v zámořské NHL stal novou posilou hokejistů Pittsburghu. S vedením Penguins podepsal sedmadvacetiletý bek z pozice volného hráče pětiletou smlouvu na celkem 20 milionů dolarů. Rodák z Jindřichova Hradce si lukrativní kontrakt vysloužil výbornými výkony ve Phoenixu, kde se od svého příchodu před sezonou 2005/06 zařadil mezi klíčové opory. Před dnešním otevřením trhu s volnými hráči byl řazen mezi hokejisty, o něž měl být největší zájem. Klub investoval do vylepšení defenzivy také v případě dalšího zadáka Paula Martina, který si díky pětileté smlouvě vydělá oproti Michálkovi ještě o pět milionů více.

Na úvod kariéry hrál Michálek ještě v Minnesotě, kde však stihl jen 22 utkání. Poté se již naplno prosadil v barvách Coyotes a svou bilanci navýšil na 415 odehraných zápasů a 115 bodů za 27 gólů a 88 přihrávek. V minulém ročníku si v 72 duelech připsal 17 bodů díky třem trefám a 14 přihrávkám. Zároveň byl herně nejvytíženějším hráčem kádru Kojotů.

Na mezinárodním poli s českou reprezentací se Michálek zúčastnil letošních olympijských her ve Vancouveru. Třikrát byl v letech 2006 až 2008 na světovém šampionátu, přičemž z Moskvy 2006 si přivezl stříbro.

Podobně jako Michálek byl i devětadvacetiletý Martin v pozici volného hráče velmi žádanou posilou. Až dosud hrál v NHL pouze za New Jersey, v jehož dresu však stihl v uplynulém ročníku kvůli zranění pouze 22 utkání, v nichž zaznamenal 11 bodů za dva góly a devět nahrávek. Celkově má v NHL na kontě 400 duelů a připsal si 163 bodů díky 26 trefám a 137 asistencím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články