Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Závorka vychytal Kometu. Vary díky výhře slaví setrvání v extralize

Karlovy Vary – Karlovy Vary budou i nadále extraligovým městem. Energie v závěrečném kole na domácím ledě porazila Kometu Brno 3:0 a definitivně si tak zajistila účast mezi elitou i pro další sezonu. Čistým kontem se na tom podílel brankář Tomáš Závorka. Energii nyní čekají zápasy ve skupině o udržení, Kometa se ve čtvrtfinále utká s Plzní.

Radost hokejistů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Na úvodní šanci Jana Hrušky, který zcela osamocen nepřekonal z bezprostřední blízkosti Závorku, odpověděla Energie zvýšenou aktivitou, která vyústila v tři rychle po sobě jdoucí přesilové hry, které však domácí sehráli mizerně. V 18. minutě ovšem ideální přihrávku Zaťoviče zužitkoval Balán, který propasíroval puk za Trvajova záda.

Průměrný, místy až podprůměrný hokej, pokračoval v prostředním dějství. Z šedi utkání vybočil pouze únik Pohla po křídle zakončený střelou do náruče hostujícího gólmana.

Další možnost navýšit skóre dostali Západočeši ve 30. minutě, kdy obránce Kempný obdržel dvě plus dvě minuty za opakovaný krosček, dlouhou přesilovku ale nevyužili. Na druhé straně byla Kometa blízko vyrovnání ve 40. minutě, ale střelu Koreise zkrotil lapačkou jistý Závorka.

Energie nadále vycházela ze zajištěné obrany a nedovolila hráčům z jihomoravské metropole vyvinout tlak, který by vedl k obratu skóre. Větší chuť domácích se projevila i v herním projevu zejména poté, kdy nenápadná střela Zaťoviče propadla Trvajovi ve 46. minutě mezi betony.

V 58. minutě zkusili ještě hosté hru bez brankáře, ale Vlach po pěti vteřinách střelou přes celé hřiště pečetil výsledek zápasu a odmítl byť i jen teoretickou možnost účasti v baráži.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Brno

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Balán (Zaťovič), 46. Zaťovič, 58. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, Turčan - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 1 742.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, Gulaši, Dresler, Šmach, T. Dvořák - Pohl, Balán, Zaťovič - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st a Kněžický.

Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, Raška, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Těší nás, že s takhle kvalitním soupeřem jsme v sezoně uhráli sedm bodů. Tak jak jsme sezonu začali, jak sezona do poloviny soutěže probíhala, si myslím, že záchrana extraligy před samotným play-out je úspěchem."

Martin Pešout (Brno): "Na domácích bylo znát, že po předchozí vysoké prohře na Slavii začali pozorně bránit. My jsme v první třetině udělali nesmyslnou chybu, když jsme je poslali do šance a dostali jsme gól. Od druhé třetiny jsme naráželi na domácí zeď a nedokázali jsme si s tím poradit. Když jsme se přece jenom do šancí dostali, tak jsme netrefili branku nebo nás vychytal pozorný Závorka. Náš zmar vyvrcholil ve třetí třetině, kdy nám Zaťovič dal druhou lacinou branku."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články