Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Závěrečné kolo přináší souboj Slavie a Litvínova o všechno

Praha - Přímý souboj o poslední místo v předkole play-off nabídne páteční závěrečné kolo hokejové extraligy, v němž Slavia přivítá na svém ledě Litvínov. Pražané se na svého soka v úterý bodově dotáhli a vylepšili svoji pozici pro klíčový duel, v němž ale vše bere pouze vítěz, na poraženého čeká jen skupina o obdržení. Tento zápas jako jediný začne v 19:00, sledujte jej exkluzivně na webu ČT sport. Už od 18:20 budou na dálku soupeřit o čtvrtou příčku Zlín, Hradec Králové a Brno. Všichni hrají venku.

19:00 Slavia - Litvínov (Exklizivně na webu, poté i na kanále ČT sport)

Slávisté se díky lepšímu skóre do desítky vrátili, ale i Litvínov má na kontě 70 bodů. Přesto si družina kouče Vladimíra Růžičky vcelku výrazně polepšila a do pátečního zápasu může jít o něco klidnější. Nemusí se totiž za každou cenu hnát za tříbodovým ziskem. "My do toho každopádně půjdeme tak, abychom vyhráli. Jestli to bude v základní hrací době, prodloužení nebo nájezdech, to je ve výsledku jedno," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann. "Nám se proti Litvínovu nehraje moc dobře, ale musíme se s tím poprat a zvládnout to," doplnil.

Litvínov, který se po velmi špatném rozjezdu do sezony s nástupem nových koučů rozehrál k výborným výkonům, tři poslední zápasy nebodoval. Sérii tří porážek si přitom vybral v nejméně vhodnou chvíli - až dosud ji pod trenérskou taktovkou Radima Rulíka s Miloslavem Hořavou nezažil. "Byla by samozřejmě škoda, kdyby práce, kterou jsme odvedli během té sezony, přišla nakonec vniveč, nicméně je tam jen deset míst a s tím nic nenaděláme. Chceme se o to porvat, přestože hrajeme venku, tak se na ten zápas všichni moc těšíme," prohlásil trenér Rulík.

18:00 Liberec - Zlín

V souboji o čtvrtou příčku, z níž vzejde výhoda domácího prostředí pro čtvrtfinálovou sérii, drží nejlepší karty v ruce Zlín. Po úterní výhře nad vedoucí Spartou má na Hradec Králové i Brno (shodně 87 bodů) dvoubodový náskok. Zůstává tak otevřených hned několik scénářů, které mohou nastat v případě zakolísání Beranů v Liberci. Pokud však Zlín uspěje, o čtvrté místo už nepřijde. Liberec ale zabral v pravý čas a má také výbornou formu. Až do konce ledna Bílí Tygři vyhráli maximálně třikrát za sebou, jenže následovalo šest výher se ztrátou jediného bodu a Petr Nedvěd a spol. se mohou těšit na předkolo. V posledním kole budou hrát Severočeši o čest - bez ohledu na výsledek skončí devátí.

Zlín zastihl závěr základní části v podobné herní pohodě. Berani vyhráli posledních sedm zápasů bez ztráty bodu. "Chceme tuto sérii prodloužit i v Liberci, abychom si zajistili vstup do play-off ze čtvrtého místa. Situaci máme ve svých rukou. Ovšem Liberci také vyšel závěr, vyhrál posledních šest zápasů a má jistý postup do předkola. Takže se dá očekávat kvalitní hokej," myslí si kouč Rostislav Vlach.

18:00 Plzeň - Hradec Králové

Obhájce titulu Plzeň přivítá Hradec Králové s vědomím, že dva body zajistí Indiánům ve spurtu s Třincem jistotu druhé příčky bez ohledu na ostatní výsledky. "Chceme být druzí. Proč ne? Stoprocentně začínáme doma, kdyby bylo semifinále tak taky, to je obrovské plus," uvedl Tomáš Sýkora.

Královéhradečtí se netají touhou do prvního kvarteta ještě proklouznout. "V našem týmu panuje velká úleva, že jsme vybojovali první šestku, ale tím naše práce nekončí," zdůraznil útočník Martin Podlešák. I kdyby se to nakonec nepodařilo, Východočeši potřebují před play-off posílit své sebevědomí - prohráli šest z posledních sedmi vystoupení.

18:20 Karlovy Vary - Brno

Teoreticky jednodušší pozici oproti oběma rivalům by mohla mít Kometa, která se představí v Karlových Varech. Energie bude v bojích o titul znovu chybět a zklamání Západočechů asi nejlépe dokumentoval úterní výbuch 3:9 na ledě Slavie.

Po dvou venkovních debaklech na Spartě (0:7) a v Třinci (2:10) se chtějí hráči Komety rozloučit se základní částí vítězstvím. "Nechceme řešit, zda ve čtvrtfinále narazíme na Zlín, nebo na Třinec. Ovšem po posledním zápase v Třinci bychom se raději Ocelářům vyhnuli. Chceme hlavně v Karlových Varech uspět, podat dobrý výkon a odčinit předchozí dva špatné výsledky. Teprve potom budeme myslet na play-off," uvedl asistent trenéra Martin Pešout.

18:20 Třinec - Vítkovice

Třinec i Vítkovice už mají play-off jisté, čtvrté moravskoslezské derby v sezoně tak bude rozhodovat pouze o výchozí pozici obou týmů. Ostravané budou hrát o uhájení sedmého místa, z nějž by v případě zdaru v předkole ve čtvrtfinále nenarazili na suverénní Spartu. Třinec se nachází v podobném postavení: čtvrtfinále začne doma a pátek rozhodne, zda se utká s Brnem, Hradcem či Zlínem. Oceláři ale netaktizují. "Liga je tak vyrovnaná, že to ani nejde. Nás teď zajímá jenom derby, které doma chceme zvládnout. Vítkovice venku hrají sice opravdu výborně, ale i my máme formu a věřím, že ji potvrdíme," řekl asistent Václav Varaďa.

Oceláři budou útočit na jedenáctou domácí výhru v řadě. "Přiznám se, že tyhle matematické teorie jdou mimo mě. Nemá smysl nad ničím kalkulovat a vymýšlet. Půjdeme do toho na sto procent a výsledek i další zápasy rozhodnou. Třinec je teď rozjetý, ale chceme uspět a naladit se na play-off," konstatoval vítkovický trenér Peter Oremus.

18:00 Kladno - Chomutov

Předkrm pro skromné menu, které lze čekat ve skupině o udržení, nabídne souboj třináctého Kladna s Chomutovem. Poslední Piráti mají o motivaci už delší čas postaráno - tíží je série porážek, jež se protáhla na 24.

Zdroj
ČTK, hcskoda.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články