Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápas s Českem jako finále – Norové doufají v překvapení

Stockholm - Hokejisté Norska vědí, že potenciál dostat se do čtvrtfinále světového šampionátu mají, a věří v senzaci. Seveřané se utkají v přímém souboji o postup s českou reprezentací a tým kouče Roye Johansena vůbec nemusí strašit výsledky z nedávné minulosti. Žádný duel neskončil debaklem Seveřanů, loni ve Stockholmu prohráli až po samostatných nájezdech a před třemi lety v Mannheimu dokonce zvítězili 3:2. Poprvé a zatím i naposledy v historii.

Patrick Thoresen
zdroj: AP

Norsko si mohlo zajistit čtvrtou postupovou pozici již v neděli proti Švýcarsku, což se mu ale po prohře 1:3 nepodařilo. "Prohráli jsme s týmem, který byl mnohem lepší než my. Byli lepší prakticky ve všem. Teď nás ale čeká rozhodující zápas s Českem o postup. Bude to pro nás stejné jako finále a uděláme vše pro to, abychom vyhráli," uvedl obránce Jonas Hölos v deníku Verdens Gang.

"Můžeme vyhrát, potenciál na to určitě máme. Už se nám to jednou podařilo. Musíme jít do utkání s pokorou, ale když do toho dáme všechno, můžeme uspět," burcoval kapitán Ole-Kristian Tollefsen. "Musíme ale dát do hry více energie než proti Švýcarsku, kdy jsme měli dost práce sami se sebou. Víme, že umíme hrát lépe, než jsme předvedli v neděli," podotkl bek švédského Färjestadu.

Norsko na turnaji zatím porazilo Slovinsko, Dánsko a Bělorusko, na kontě tak má devět bodů. O bod více než Češi, kteří Dány přehráli až po samostatných nájezdech. Oba celky zatím nastřílely shodně 12 branek, Norové ale inkasovali devatenáctkrát. V šesti zápasech tak dostali o sedm gólů více než jejich nadcházející soupeř.

Legrace s Českem

"Nejlepší zápas jsme odehráli s Běloruskem, k takové hře se musíme vrátit. Proti Švýcarům jsme udělali krok zpět. Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo navázat na přecházející zápas, ale naštěstí máme v úterý druhou šanci," uvedl brankář Lars Haugen pro list Dagbladet. "Proti Čechům to bude legrace. Oni budou favorité, budou se nás snažit dostat pod tlak," řekl.

Český tým se v klíčovém zápase základní skupiny představí s dvojicí posil z NHL, obráncem Markem Židlickým a útočníkem Tomášem Plekancem. "Oba jsou to velmi kvalitní hráči, proto sem přijeli. Třeba ale budou mít problémy s časovým posunem nebo se projeví, že s týmem netrénovali. Může to mít kladné i záporné stránky," konstatoval Haugen, který hájil norskou branku ve Stockholmu před rokem a měl by chytat i v úterý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články