Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Západočeské derby uvidí Karlovy Vary, druhý Litvínov prověří lídra z Třince

Praha - Plzeňská Škodovka zajíždí ve 42. kole do Karlových Varů, které doma body rozhodně nerozdávají. Hlavním tahákem hokejové extraligy bude suboj nejlepších dvou týmů: Třince a Litvínova. Oběma mužstvům se daří a jsou pevně usazena na prvním a druhém místě tabulky. Dělí je dvanáct bodů, třetí Sparta a čtvrtá Kometa Brno však za Severočechy zaostávají o dalších sedm. Utkání Karlovy Vary - Plzeň v rámci pořadu Buly hokej živě sledujte na ČT sport a našem webu od 18:00. Kmentují Tomáš Jílek a Martin Hosták.

18:20 ČT sport Karlovy Vary - Plzeň

Plzeň čeká západočeské derby na ledě Karlových Varů, které prohrály sedm z posledních osmi zápasů a klesly na předposlední místo. Karlovarští však na desítku stále ztrácejí jen čtyři body a doma se jim vcelku daří. Před vlastními fanoušky získali 40 ze svých 49 bodů.

"Derby rozhodnou maličkosti a já doufám, že se konečně odrazíme k lepším výsledkům. Jsme v situaci, že musíme vyhrát a diváci nám mohou hodně pomoci. Během zápasu s Plzní nemusíme hráčům téměř nic říkat, co se týče nasazení. Všichni budou makat na víc než sto procent. Tohle přichází samo," řekl asistent trenéra domácích Jaromír Kverka.

17:00 Třinec - Litvínov 

Třinec si závěr základní části vysloveně užívá a 14 výher z posledních 15 utkání je výmluvným důkazem herní pohody Ocelářů. Nadcházející duel mohou oba týmy brát jako dobrý test před blížícím se play-off.

"Litvínov si drží stabilně vysokou výkonnost. Všechny tři zápasy s ním byly obrovsky náročné, dvakrát nás dokázal porazit, je to opravdu velice silný tým. Ale uděláme všechno pro to, abychom doma byli úspěšní," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

"Bude to parádní zápas. Je tam skvělá atmosféra, tak snad bude i pěkný hokej," řekl nejproduktivnější hráč extraligy Viktor Hübl. "Čeká nás zápas na ledě nejlepšího týmu, což bude test, jak na tom opravdu jsme. I proto, že hrajeme venku," uvedl trenér Radim Rulík.

18:00 Kometa Brno - Vítkovice 

Kometa se utká s Vítkovicemi, což je jediný tým, nad kterým v tomto ročníku ještě nevyhrála. "Máme s defenzivním herním stylem Vítkovic problémy, těžko se střelecky prosazujeme. Rádi bychom to změnili," uvedl asistent trenéra Martin Pešout. "Vítkovice bojují o play-off a potřebují každý bodík. Očekávám, že budou chtít vylepšit svoji bilanci ze soupeřových kluzišť," dodal Pešout. Na marodce Brna jsou dlouhodobě zranění útočníci Vojtěch Němec a Hynek Zohorna.

Vítkovice stále svádějí psychicky náročný boj o desítku a pohybují se na tenké hranici předkola play-off a skupiny o záchranu. Z posledních tří utkání venku nevytěžily ani bod, ale proti Kometě se jim v sezoně daří.

"Pořád nám chybí konzistentnost výkonů. Zopakovat dobré výsledky a výkony v zápasech venku a s týmy z horní části tabulky. Tohle kdyby se zlepšilo, tak bodů máme víc," řekl trenér Jakub Petr. Tým by měl být kompletní až na dlouhodobě zraněného Strapáče, nejistý je start Stehlíka, který prodělal chřipku.

18:00 Mladá Boleslav - Sparta 

Mladá Boleslav vyhrála tři předešlé zápasy a přiblížila se desátému místu v tabulce. Středočeši jsou za Libercem jedenáctí jen vinou horšího skóre. Tým se může spolehnout i na výkony brankáře Martina Růžičky, který se posunul na pozici jedničky. "S hrou, kterou teď předvádíme, jsme spokojení. Od toho, co teď hrajeme, se opravdu můžeme odrazit. Teď přijde vrchol, bude se rozhodovat, bude se bojovat. A my ukazujeme, že bojovat chceme," uvedl Růžička na klubovém webu.

Sparta v neděli popáté v sezoně nedokázala vstřelit gól a doma prohrála s Hradcem Králové. Venku se jí ale daří, lepší bilanci na kluzištích soupeřů má jen vedoucí Třinec. "Čeká velice těžký soupeř, který je silný v domácím prostředí a má kvalitní ofenzivu. Naším úkolem je odčinit nepovedené domácí utkání s Hradcem. Stoprocentní výkon s maximálním nasazením a disciplinovaností nás může dovést ke třem bodů, které chceme vybojovat," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták. Pražané budou mít ale problémy se složením týmu, zejména útoku. Na marodku k Cingelovi, Přibylovi a Pechovi se přidali Buchtele a Forman.

18:00 Hradec Králové - Liberec

Hradec Králové si výhrou na ledě Sparty upevnil postavení v elitní šestce a na sérii tří vítězství se pokusí navázat proti Liberci. "Jsme rádi, že jsme teď udělali pár zápasů. Musíme ale ještě přidat," řekl útočník Tomáš Mertl, který v neděli čtyřmi body oslavil 500. zápas v nejvyšší soutěži. V kanadském bodování extraligy je druhý se ztrátou tří bodů na litvínovského Viktora Hübla.

Liberec prohrál třikrát za sebou a komplikuje si boj o play-off. "O předkolo se rve asi šest týmů. Každý ztracený zápas, každý ztracený bod je komplikace. Musíme se ale koukat dopředu," řekl útočník Tomáš Filippi po nezdaru proti Slavii. "V poslední době se trápíme v koncovce, za čtyři zápasy jsme dali tři góly. To je momentálně náš hlavní problém. Nedáváme góly, takže nemůžeme chtít body," podotkl Filippi, který ale věří, že už v úterý na hradeckém ledě se bude Tygrům dařit více.

17:30 Zlín - Olomouc

Obhájce titulu získal v posledních šesti kolech 13 bodů, psychicky jej povzbudila zejména nedělní výhra nad Brnem. Po ní se poprvé Zlín dostal v tabulce na místa, která znamenají alespoň postup do předkola play-off.

"Pokud si chceme postavení v tabulce udržet, potřebujeme doma bodovat. Olomouc zápolí s krizí, ale soupeře nelze v žádném případě podcenit," řekl kouč Rostislav Vlach.

"Pokud bychom si před sezonou řekli, že budeme v tuhle dobu bojovat o play-off, brali bychom to. Trápí nás herní projev, který není dobrý. Potřebujeme ale hledat pozitiva. Je pro nás důležité, aby se teď kluci zvedli psychicky," řekl trenér Jiří Dopita.

18:15 Slavia - Pardubice

Slavia po více než dvouměsíčním čekání dvakrát za sebou naplno bodovala a nyní se pokusí uspět proti Pardubicím, se kterými ale v sezoně třikrát prohrála. "Věřím, že nám výhry psychicky pomohou. Nesmíme se už koukat na to, co bylo poslední dva měsíce, ale soustředit se na další týdny. Pokud budeme odvádět dobrou práci jako poslední dva zápasy, můžeme sezonu ještě zachránit," řekl útočník János Vas na klubovém webu. Obránce Pavel Kolařík může nastoupit k 1000. zápasu v extralize.

"Poslední zápas na Slavii musíme vyhnat z hlav, zapomenout na něj. Slavia teď dvakrát vyhrála, bude nabuzenější a sebevědomější, bude chtít tato vítězství potvrdit. Musíme být naprosto připraveni a přistoupit k zápasu zcela zodpovědně," řekl kouč Říha starší, pod jehož vedením Východočeši vyhráli před dvěma týdny na Slavii 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články