Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zámorský: Návrat, gól i skvělá atmosféra, ale porážka mrzí

Po dvou letech se vrátil obránce Petr Zámorský do reprezentace, dal gól, ale porážce v úvodním duelu Turnaje Karjaly se Švédskem 2:3 nezabránil. České hokejisty to mrzelo o to víc, že zápas byl v pražské Tipsport Areně součástí oslav 110. výročí tuzemského hokeje a debutoval v něm na reprezentační lavičce kouč Miloš Říha.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Mrzí to hodně, protože kulisa byla fantastická. Chtěli jsme zápas vyhrát, dali jsme do toho všechno, bojovali jsme do konce, ale bohužel chyběly gólíky, a tak vyhrál soupeř," řekl Zámorský.  

Zadák Hradce Králové v 11. minutě vyrovnal a dočkal se ve 43. startu přesně na den po čtyřech letech druhé branky v národním mužstvu. Opět proti Švédsku - jen s tím rozdílem, že tehdy to bylo při porážce 3:4 po samostatných nájezdech na Turnaji Karjaly v Helsinkách. "Doufám, že další gól bude dřív než za čtyři roky," usmíval se Zámorský.  

Při gólové akci si vyměnil kotouč s Dominikem Kubalíkem a pokračoval před brankoviště, kde tečoval puk a ten po zákroku gólmana Larse Johanssona zapadl za jeho záda do branky. "Trošku se otevřelo střední pásmo. Já jsem to dal do strany a pokračoval do brány, jak nás trenér nabádá. Nějak se to tam se štěstím došťouchalo," doplnil Zámorský.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Oba góly českého týmu vstřelili obránci, kteří mají v Říhově systému hry podporovat ofenzivu. "Byly pokyny hodně bruslit, nebylo to moc svázané taktikou, že bychom nemohli dopředu. Nějak si to pohlídat a nebláznit, ale určitě podpořit útok. Hraje se líp, když je trošku volnosti," konstatoval Zámorský.  

Litoval, že český tým nedokázal smazat ztrátu, přestože měl v závěrečné třetině tlak i šance ve dvou přesilových hrách. "Bohužel oni stáhli box kolem brány a bylo to tam těžké dostat. Máme ještě na čem pracovat," prohlásil účastník dvou mistrovství světa. "Náš tlak do brány by asi měl být ještě větší, než dneska byl. Je potřeba tam házet všechno, může se tam každá střela dorazit nebo tečovat."  

Přes porážku si hráči po utkání vychutnávali aplaus fanoušků, kteří jejich výkon ocenili. "Atmosféra byla výborná, diváci fantastičtí, takže skvělé," prohlásil Zámorský. Zato premiéru nových českých dresů ani nevnímal. "Bylo to všechno tak rychlé a důležitý je výkon. Snažili jsme se bojovat celých šedesát minut. Jestli mají rádi tyto nebo ty staré, to ať posoudí fanoušci," řekl obránce.  

Aktivní přístup nového trenéra Říhy byl podle něj na střídačce znát. "Bylo to super, dával pokyny a koučoval to. Určitě to pomůže víc než být laxní. Vycítí, kdy a co přesně říct. Za mě super," dodal Zámorský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články