Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zájem o MS je u hráčů z NHL velký. Těší mě to, připouští manažer Nedvěd

Generálního manažera Petra Nedvěda potěšil zájem hráčů ze zámoří o účast na mistrovství světa na Slovensku. V širší nominaci jich už je deset z NHL a dva z farmy z nižší AHL. Podle Nedvěda možná hraje roli i to, že v Bratislavě budou mít téměř domácí prostředí.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

"Něco na tom bude. Já jsem osobně rád, že se k tomu kluci takto postavili. Příjemně mě to překvapilo a je to pro mě o to jednodušší," řekl Nedvěd, který pobýval až do minulého týdne v Severní Americe a pracoval na posílení týmu ze své základny na Floridě.

"S většinou jsem se bavil už v létě a nechtěl jsem čekat, až začne sezona. Na začátku jsme avizovali, že kluky nechceme přemlouvat. Ať přijdou ti, kteří chtějí reprezentovat, protože když jedeš napůl, tak nepodáváš výkony, jaké bys měl," uvedl.

V nominaci už jsou obránci Radko Gudas, Filip Hronek a Jan Rutta a útočníci Filip Chytil, Michael Frolík, Dmitrij Jaškin, Ondřej Palát, Dominik Simon, Jakub Voráček a Jakub Vrána. Zkoušet bude i hráče z 2. kola play-off. Na hvězdy Davida Pastrňáka s Davidem Krejčím z Bostonu a Tomáše Hertla ze San Jose si dělal zálusk už na konci prvních sérií.

"Při tom bizarním zápase San Jose jsem si už skoro deset minut před koncem připravoval telefon," komentoval Nedvěd obrat Sharks v sedmém utkání s Vegas z 0:3 na 4:3 a nakonec výhru 5:4 v prodloužení.

Za stavu 2:3 na zápasy už moc nevěřil ani Bostonu v souboji s Torontem. "Bohužel se to nestalo, na druhou stranu já to klukům přeju a chápu to. Je to pro ně obrovská šance vyhrát Stanleyův pohár. Kdyby se jim to ale nepodařilo, rádi bychom je tady viděli," uvedl Nedvěd.

David Pastrňák
zdroj: Reuters

Má už od hráčů v případě vyřazení příslib účasti na MS. "Se všemi jsem domluvený a mají zájem. Jsou schopní druhý den po vypadnutí letět. Pak už bude hrát každý den roli. Kdyby se to s Davidama zopakovalo jako loni a byli na třetí zápas s Rusy, který měli fantastický...," usmíval se Nedvěd, který má radost, že mu generální manažeři z NHL vychází vstříc.

"Musíme jim poděkovat. Neměl jsem žádný problém. Jen s Filipem Hronkem (z Detroitu) to bylo trošku obtížnější, ale Ken Holland nám vyšel vstříc. Chtěl bych mu poděkovat, protože to jednu chvíli nevypadalo, a jsme rádi, že to takto dopadlo. Filip je obrovský talent, který nám vzadu pomůže. Hraje každý zápas skoro přes dvacet minut, je to taková kometa z našich hráčů, která teď vystřelila," pochvaloval si Nedvěd.

Kádr národního týmu je před generálkou na Carlson Hockey Games v Brně nebývale široký a škrty budou podle Nedvěda nepříjemné. "Jak pro nás, tak i pro kluky, když pak odcházejí a odkroutí tady měsíc. Obrovský respekt a smekáme před nimi, ale soupiska není nafukovací a snažíme se mít na mistrovství nejlepší hráče, to je logické. Se všemi se bavíme dopředu, aby věděli, že nominace není jistá a o místo se musí poprat. Nemyslím si, že by to v mančaftu zvyšovalo nervozitu, všichni to tak berou," dodal Nedvěd.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Říha k absencím a současné nominaci před generálkou na MS
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články