Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná Tipsport Cup – předkrm hokejové extraligy

Praha - Přípravné období elitních českých hokejových klubů počtvrté za sebou zpestří Tipsport Hockey Cup. Stejně jako v minulém roce byly extraligové a několik prvoligových celků rozděleno do čtyř pětičlenných skupin, kde se utkají systémem každý s každým jednou. Všechna mužstva tak sehrají čtyři duely. Do semifinále postoupí jen vítězové skupin.

Ve dvou skupinách na sebe narazí tři extraligové a dva prvoligové kluby, ve zbývajících dvou poté čtyři týmy z nejvyšší soutěže a jeden z první ligy. Teoreticky nejnabitější je skupina C, ve které se utkají Slavia, Plzeň, Litvínov, Karlovy Vary a vítěz minulého ročníku první ligy Chomutov.

Hracími dny Tipsport Cupu jsou úterky a čtvrtky. Vzhledem k tomu, že řada týmů startuje na turnajích v zahraničí, je však v programu řada změn. I díky tomu se začíná již v pátek, přestože oficiálně by mělo být prvním hracím dnem úterý 10. srpna. Výhodu domácího prostředí bude mít vždy lépe postavený tým v předešlé sezoně.

Celky postupující do semifinále budou známé nejpozději 26. srpna. Semifinále je na programu v úterý 31. srpna a ve středu 1. září. Finále v pátek 10. září. Vítězství z loňského roku obhajuje pražská Sparta, která ve finále porazila Zlín.

Vítěz celkově osmého pohárového ročníku získá prémii 500 000 korun, stejně jako v loňské sezoně obdrží všichni účastníci startovné ve výši 100 000 korun.

Základní skupiny Tipsport Hockey Cupu:

Skupina A: HC Eaton Pardubice, HC Sparta Praha, HC Mountfield České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Orli Znojmo.
Skupina B: Bílí Tygři Liberec, HC Vagnerplast Kladno, BK Mladá Boleslav, HC Slovan Ústečtí Lvi, HC VCES Hradec Králové.
Skupina C: HC Slavia Praha, HC Plzeň 1929, HC Benzina Litvínov, HC Energie Karlovy Vary, KLH Chomutov.
Skupina D: HC Vítkovice Steel, PSG Zlín, HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, HC Olomouc.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články