Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Začíná finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Brnem

Pardubice - Prvním zápasem odstartuje finále play-off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a překvapením vyřazovacích bojů Brnem. Zatímco Východočeši mají z bitev o titul čerstvé zkušenosti a finále si zahrají po dvou letech, kdy v něm také triumfovali, Kometa hraje o zlato po 41 letech. A na titul čeká již 46 let. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT4 a našem webu. Zápas komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

Kometa vyhrála první dva semifinálové zápasy v Plzni a v play-off hraje v soupeřových arénách skvěle. "To je jedna z věcí, o kterých hodně přemýšlím. V přípravě i při studiu videa se na ty jejich první dva zápasy zaměřujeme," uvedl trenér Pardubic Pavel Hynek. Cítí ale, že jeho týmu roste sebevědomí. "Čtvrtfinále je vždy taková ta hranice úspěchu."

Očekává, že finále mohou rozhodnout výkony brankářů, a pevně věří, že Martin Růžička nebude zaostávat za brněnským Jiřím Trvajem, jenž v play-off září. "Zaplaťpánbůh za to, že Růža se propracoval k výborným výkonům a v sérii s Libercem z něj vyzařoval klid, jistota a sebevědomí. Doufám, že si to zachová i pro zápasy s Kometou a všem, kdo poukazují na to, že má Brno lepšího gólmana, ukáže, jak se mýlí," řekl Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před finále hokejové extraligy

Trenér Komety Zdeněk Venera uvítal, že série s Plzní skončila už po pěti zápasech. "Kromě zranění nám vypadli někteří hráči kvůli virovým onemocněním," uvedl. Po dvou dnech volna začala Kometa s přípravou na finále ve čtvrtek, ještě dnes však nebyl tým kompletní.

"Nejsme stále všichni v pořádku. Ale pevně věřím, že kromě dlouhodobých marodů Holce a Čermáka budeme kompletní," řekl Venera, jenž bude v prvním utkání postrádat potrestaného Koreise.

Kometě se v základní části s Pardubicemi vůbec nedařilo. Ze dvanácti možných bodů získala pouze jeden po prohře v prodloužení. S žádným jiným týmem podobně špatnou bilanci nemá. "Soupeř ve finále se nedá vybírat. Pokud bych se díval přes statistiku základní části, tak naše není dobrá. Ovšem play-off je jiná věc, a pokud budeme pokračovat ve výkonech z předcházejících zápasů, tak můžeme hrát rovnocennou partii. Série je otevřená," míní Venera, jenž vidí hlavní sílu protivníka v dobře organizované hře. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články