Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Začíná 1 230 zápasů základní části NHL, Jágr bude nejstarším hráčem

New York - Nový ročník NHL začne ve středu a fanoušci se mohou těšit na další zápasy české hokejové hvězdy Jaromíra Jágra, který bude 24 let po svém vstupu do slavné soutěže už druhou sezonu bojovat v dresu New Jersey. Zajímavé bude sledovat i například Tomáše Hertla v jeho druhé sezoně. Web ČT sport bude opět nabízet pravidelné souhrny a sestřihy zápasů, soutěži se bude věnovat i Deník NHL, který program ČT sport vysílá poprvé ve čtvrtek 9. října od 17:25.

Maraton 1 230 zápasů základní části se rozběhne v noci na čtvrtek středoevropského času duely obhájce Stanleyova poháru Los Angeles se San Jose, vítěze základní části minulé sezony Bostonu s Philadelphií, Toronta s Montrealem a Calgary s Vancouverem.

Kings před utkáním vyvěsí slavnostně ke stropu plaketu připomínající druhý triumf v historii. Soutěž ovládli i v roce 2012 a opět se budou řadit mezi favority hlavně s Chicagem, Bostonem, Pittsburghem, Anaheimem, New York Rangers či San Jose. Při vyrovnanosti soutěže může na Stanleyův pohár zaútočit řada klubů, což dokládá i cesta Kings před dvěma roky za triumfem z posledního postupového osmého místa v Západní konferenci.

Mezi více než třiceti Čechy v soutěži je i dvaačtyřicetiletý Jágr, který bude po odchodu Fina Teemu Selänneho do hokejového důchodu nejstarším hráčem v NHL a bude útočit na další posun v historických tabulkách. Může postoupit i na čtvrté místo produktivity a pokořit hranici 1 800 bodů.

Jágr nejstarším hráčem NHL

Nejproduktivnější Evropan v historii slavné soutěže navíc nemyslí na to, že by nadcházející sezona byla v NHL jeho poslední. "Já takto nepřemýšlím. Když budu zdravý, určitě to nebude moje poslední aktivní sezona. Chci hrát hokej do padesáti, možná déle. Ale v NHL chci zůstat jen do té doby, do kdy na to budu mít," řekl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Hana Ježková o startu hokejové NHL

Další česká legenda Hašek vstoupí do historie 17. listopadu, kdy bude uveden do Síně slávy v Torontu spolu s dalšími hráči Peterem Forsbergem, Mikem Modanem a Robem Blakem a sudím Billem McCrearym. In memoriam bude oceněn také trenér Pat Burns.

Po rekordních šesti zápasech z minulé sezony se tentokrát uskuteční pod širým nebem jen dva duely. Na Nový rok se na baseballovém stadionu Nationals Park utká domácí Washington s Chicagem, jehož barvy hájí obránce Michal Rozsíval. Další duel je naplánován na 21. února na Levi's Stadium pro americký fotbal v Santa Claře mezi San Jose s útočníkem Tomášem Hertlem proti Los Angeles.

Po dvouleté pauze se vrátí Utkání hvězd. V roce 2013 se nehrálo kvůli výluce v NHL a v minulé sezoně kvůli olympijským hrám v Soči. Jubilejní 60. All Star Game bude hostit 25. ledna Columbus, o den dříve mu budou předcházet dovednostní soutěže. V Ohiu se mělo hrát už v sezoně 2012/13, ale fanoušci v Nationwide Areně se dočkají až nyní. Základní část NHL skončí v sobotu 11. dubna, do kdy se rozhodne o všech 16 účastnících bojů o Stanleyův pohár. 

Přehled českých hokejistů v NHL a na farmách:

Východní konference:

Atlantická divize: Boston Bruins: David Krejčí, David Pastrňák (oba útočníci). Buffalo Sabres: Michal Neuvirth (brankář). Detroit Red Wings: Petr Mrázek (brankář), Jakub Kindl (obránce), Andrej Nestrašil (útočník). Farma - Grand Rapids Griffins: Richard Nedomlel (obránce), Martin Frk, Tomáš Nosek (oba útočníci). Florida Panthers: Tomáš Fleischmann (útočník). Montreal Canadiens: Tomáš Plekanec, Jiří Sekáč (oba útočníci). Ottawa Senators: Milan Michálek (útočník). Farma - Binghamton Senators: Jakub Culek (útočník). Tampa Bay Lightning: Radko Gudas, Andrej Šustr (oba obránci), Ondřej Palát (útočník). Toronto Maple Leafs: Roman Polák (obránce).

Metropolitní divize: Carolina Hurricanes: Jiří Tlustý (útočník). Farma - Charlotte Checkers: Michal Jordán (obránce). Columbus Blue Jackets: nikdo. Farma - Springfield Falcons: Lukáš Sedlák (útočník). New Jersey Devils: Marek Židlický (obránce), Patrik Eliáš, Jaromír Jágr, Martin Havlát (všichni útočníci). New York Islanders: nikdo. New York Rangers: nikdo. Farma - Hartford Wolf Pack: Richard Nejezchleb (útočník). Philadelphia Flyers: Jakub Voráček (útočník). Farma - Lehigh Valley Phantoms: Petr Straka (útočník). Pittsburgh Penguins: nikdo. Farma - Wilkes-Barre Scranton Penguins: Dominik Uher (útočník). Washington Capitals: nikdo. Farma - Hershey Bears: Tomáš Kundrátek (obránce).

Západní konference:

Centrální divize: Colorado Avalanche: Jan Hejda (obránce). Listina zraněných: Tomáš Vincour (útočník). Farma - Lake Erie Monsters: Roman Will (brankář), Dallas Stars: Aleš Hemský (útočník). Farma - Texas Stars: Radek Faksa, Matěj Stránský (oba útočníci). Chicago Blackhawks: Michal Rozsíval (obránce). Minnesota Wild: nikdo. Nashville Predators: nikdo. Farma - Milwaukee Admirals: Marek Mazanec (brankář). Winnipeg Jets: Ondřej Pavelec (brankář), Michael Frolík (útočník).

Pacifická divize: Anaheim Ducks: nikdo. Arizona Coyotes: Zbyněk Michálek (obránce), Martin Erat, Martin Hanzal (oba útočníci). Calgary Flames: Ladislav Šmíd (obránce), Jiří Hudler (útočník). Edmonton Oilers: nikdo. Farma - Oklahoma City Barons: David Musil (obránce). Los Angeles Kings: nikdo. Farma - Manchester Monarchs: Patrik Bartošák (brankář). San Jose Sharks: Tomáš Hertl (útočník). Vancouver Canucks: Radim Vrbata (útočník).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články