Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zacha zazářil proti Buffalu, dvěma body rozhodl o výhře Devils

New York - Šestou branku v sezoně vstřelil Pavel Zacha, navrch přidal asistenci a prakticky sám rozhodl o vítězství New Jersey nad Buffalem 2:1. Devatenáctiletý útočník si připsal první vítězný gól v soutěži a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Brankář Michal Neuvirth nezabránil porážce Philadelphie, Letci podlehli St. Louis 0:2 a podruhé za sebou neskórovali.

Pavel Zacha se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Mel Evans

Český nováček v lize se ve 29. minutě nejprve podílel na úvodní brance utkání. Devils v přesilové hře uzavřeli soupeře v útočném pásmu a Adam Henrique šťastně poslal domácí do vedení 1:0, když jeho přihrávku zpoza branky srazil bruslí za záda vlastního gólmana obránce Cody Franson.

Sabres vyrovnali ve 49. minutě zásluhou Tylera Ennise, o čtyři minuty později však přišla Zachova chvíle. Rodák z Brna se v další početní výhodě dostal před brankou k odraženému puku, který ve své lapačce neudržel brankář Robin Lehner, a pohotovou střelou zápěstím jej uklidil do sítě.

Rozhodčí museli gól potvrdit u videa poté, co je k přezkoumání vyzval trenér Buffala Dan Bylsma, podle jehož názoru útočník Henrique nedovoleně atakoval Lehnera v brankovišti. Sudí ale gól uznali, a Ďáblové tak přerušili sérii sedmi porážek na domácím ledě.

"Viděl jsem, že se puk odráží před branku. Naštěstí mi přistál přesně na hokejce, tak jsem prostě zkusil vystřelit. Brankář na chvíli nevěděl, kde kotouč je, tak jsem věřil, že ho rychlou střelou překvapím," popsal Zacha klíčový okamžik zápasu.

Jeho tým tak navázal na sobotní vítězství 5:1 na ledě Columbusu. "Je důležité, že jsme konečně vyhráli doma a potvrdili sobotní triumf, ale ještě důležitější je způsob, jakým jsme dnes hráli. Ani skvělý výkon vám kolikrát nezaručí výhru, ale dnes jsme si ji myslím zasloužili," prohlásil brankář Cory Schneider, který předvedl 22 zákroků.

Ve 43. minutě přidal druhý gól ze samostatného nájezdu Kenny Agostino, který tak oslavil návrat do NHL z farmy v AHL, kde je s 60 body nejproduktivnějším hráčem.

Letci vyšli střelecky naprázdno podruhé za sebou poté, co v sobotu prohráli 0:1 v prodloužení s Los Angeles. V brance Blues podal bezchybný výkon Carter Hutton, který díky 26 zákrokům vychytal třetí čisté konto v sezoně a druhé během posledních tři zápasů.

Hutton zachránil svůj tým hlavně v první třetině, kterou Flyers vyhráli 11:1 na střely. Domácí v utkání nevyužili čtyři přesilové hry a podtrhli svou špatnou bilanci, když z posledních 32 početních výhod přetavili v gól jen tři.

"Víme, jak máme přesilovky hrát, jen vázne provedení. Kdybychom aspoň jednu proměnili, byl by to úplně jiný zápas," povzdychl si Jakub Voráček, jenž v posledních pěti utkáních zaznamenal jedinou asistenci.

Výsledky pondělních zápasů NHL:

New Jersey - Buffalo 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 29. Henrique (Zacha), 53. Zacha - 49. Ennis. Střely na branku: 39:23. Diváci: 12 105. Hvězdy zápasu: 1. Zacha, 2. Cammalleri, 3. Henrique (všichni New Jersey).

Philadelphia - St. Louis 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 36. Stastny, 43. Agostino. Brankář Neuvirth odchytal za Philadelphii 57 minut, z 16 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Střely na branku: 26:16. Diváci: 19 589. Hvězdy zápasu: 1. Hutton, 2. Agostino (oba St. Louis), 3. Cousins (Philadelphia).

NY Islanders - Toronto 6:5 v prodloužení (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky: 34. a 63. Nelson, 2. Strome, 19. Kuljomin, 54. Bailey, 59. Ladd - 14. Sošnikov, 15. Matthews, 26. Marner, 30. Hyman, 58. Nylander. Střely na branku: 34:32. Diváci: 11 828. Hvězdy zápasu: 1. Nelson, 2. Strome (oba Islanders), 3. Rielly (Toronto).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články