Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zacha se z přípravy na MS omluvil ze zdravotních důvodů. Nechápu to, reagoval Říha

Pavel Zacha se do přípravy české reprezentace před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku nezapojí. Dvaadvacetiletá šestka draftu z roku 2015 se omluvila ze zdravotních důvodů. Útočník New Jersey mohl v národním týmu debutovat.

"Je to škoda, protože zejména v závěru základní části NHL, kdy pravidelně nastupoval, se mu dařilo a pro jeho vyzkoušení v přípravě se vyslovil i asistent trenéra New Jersey Devils Patrik Eliáš, který byl v kontaktu s generálním manažerem reprezentace Petrem Nedvědem," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Kouč českého týmu Miloš Říha je přesvědčen, že se Zacha měl přijet poprat o mistrovství světa. "Já to nechápu. On si může protáhnout sezonu, ještě mu to řekne jeho budoucí trenér, ať přijede do kempu, a on se omluví. Asi ho to nějak překvapilo, že jsme mu už nedali žádnou jistotu. To je spíš otázka pro něj," řekl Říha po utkání ve Znojmě s Rakouskem.

Zacha si v této sezoně NHL připsal v 61 zápasech 25 bodů za 13 branek a 12 asistencí. V první polovině listopadu musel na farmu do AHL, kde v dresu Binghamtonu sehrál čtyři zápasy a zaznamenal pět asistencí.

V NHL má na kontě účastník tří světových šampionátů osmnáctek i stejného počtu mistrovství světa dvacítek 201 utkání a 76 bodů za 29 gólů a 47 asistencí. V pěti duelech play-off nebodoval.

Po této sezoně skončí Zachovi tříletý nováčkovský kontrakt s Devils a může se v červenci stát chráněným volným hráčem. Omluvu ze zdravotních důvodů nechtěl Říha komentovat. "Nechci o tom spekulovat, já nevím. Když hrál poslední zápasy, tak to asi nebylo tak vážné," dodal Říha.

Už příští týden v Karlových Varech by měl český tým doplnit devatenáctiletý útočník Filip Chytil z New York Rangers. "Bude jediný (z NHL), kdo se příští týden připojí. Ale kdy, to ještě nevím," prohlásil Říha. Účast na šampionátu přislíbili také útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas z Philadelphie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články