Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zacha: Rád bych hrál takový hokej, jaký předvádí Ryan Getzlaf

Sunrise (USA) - Útočník Pavel Zacha, který se v draftu stal nejvýše umístěným Evropanem, se už nemůže dočkat, až v přípravném kempu New Jersey potká krajana Patrika Eliáše. Chce ho poprosit o podpis na společnou fotku z roku 2003, na níž jsou oba vyfocení se Stanley Cupem. Popsal také, že by v budoucnu chtěl předvádět podobný hokej jako americká hvězda Ryan Getzlaf.

Pavel Zacha během draftu
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

Pokud vše půjde podle plánu a Eliáš bude figurovat i v plánech nového vedení včetně trenérů, plánuje Zacha vzít dvanáct let starou fotografii v září na tréninkový kemp Devils s jasným cílem. "Když Patrik Eliáš vyhrál Stanley Cup v roce 2003, tak ho vzal domů do Česka a jeho rodného města Třebíče, kde jsem já hrál za mládežnický tým," připomněl osmnáctiletý Zacha. "Mám od té doby fotku, kde jsem společně s ním a pohárem. Vezmu ji s sebou na kemp a poprosím ho o podpis," dodal Zacha.

I díky tomu věří, že by se mohl brzy prosadit do prvního týmu, ačkoli si je zároveň dobře vědom svých rezerv. "Můj rok v OHL, kdy jsem hrál proti Connoru McDavidovi (jedničce letošního draftu) a dalším špičkovým hráčům, mi hodně pomohl. Ale také mě čeká ještě hodně práce, abych si s hráčem, jako je Patrik Eliáš, mohl zahrát," prohlásil Zacha.

V New Jersey dosud nebyl, s klubem však absolvoval v minulosti pár rozhovorů. "To bylo fajn, ale i tak jsem stále překvapený. A také hrozně vzrušený. Nemohu ani popsat, jak moc jsem šťastný. Moc jsem doufal, že si mě právě Devils vyberou," netajil svou radost bývalý hráč Liberce.

Je nám líto, video expirovalo.
Zacha si drafr užil a chce se prosadit

Zacha je na šesté příčce také nejvýše vybraným českým hráčem od roku 2003, kdy se rovněž jako šestý v pořadí dočkal útočník Milan Michálek. A zároveň bude v dějinách klubu zapsaný i jako první draftovaný hráč po květnovém nástupu Raye Shera na pozici generálního manažera. A na co se mohou fanoušci Ďáblů v jeho podání těšit? "Střela, bruslení a k tomu se snažím hrát fyzický hokej, v čemž je možná i moje největší síla," vypočítal Zacha své hlavní přednosti.

"Kdybych měl jmenovat nějakého hráče, rád bych hrál hokej, jaký předvádí Ryan Getzlaf," připomněl Zacha vynikajícího útočníka Anaheimu. "Hraje dobře na obou koncích kluziště, je velký a silný. Jednoho dne bych moc rád hrál tak, jak hraje on," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články