Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zacha: Pod tlakem jsem rád, bude mi to vyhovovat

Velké Popovice - Útočník Pavel Zacha by na blížícím se mistrovství světa hokejistů do 20 let měl patřit mezi klíčové hráče českého výběru. Osmnáctiletý talent, jehož letos draftovalo v prvním kole jako celkově šestého hráče New Jersey Devils, si to dobře uvědomuje a na svoji roli se těší. Šampionát začne 26. prosince. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web.

Pavel Zacha
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Hrozně jsem se těšil i do reprezentace. Na osmnáctkách jsme udělali velký úspěch a teď máme šanci jej zopakovat," řekl Zacha na kempu juniorské reprezentace ve Velkých Popovicích.

Poukázal zároveň na skutečnost, že většina týmu se v roce 2014 podílela na zisku stříbrné medaile na MS hráčů do 18 let. "Teď jsem dva roky v Kanadě, takže je fajn, když můžu vidět české kluky a popovídat si s nimi. Užívám si jen to, že jsem tady," uvedl rodák z Brna, který působí v týmu Sarnia Sting v kanadské juniorské soutěži OHL.

Na šampionát dvacítek prý myslí od té doby, co jej New Jersey poslalo z předsezonního kempu zpátky do juniorské soutěže. "Pak jsem věděl, že šance jet na turnaj bude o dost větší. Hned jsem psal klukům, že se asi uvidíme na kempu," řekl Zacha. "Je to další motivace. V půlce sezony jsou Vánoce, ale my tam máme turnaj," pousmál se.

Zacha se chystá již na třetí dvacítky, oproti předešlým letům by ale měl patřit ke klíčovým hráčům. "Je to podobné jako v Sarnii, kde jsem druhý rok, a poté, co jsem byl vysoko draftovaný, tak to ode mě čekají. Já se to budu snažit převést i sem. Ve třetím roce musím předvést mnohem více než předtím. Já jsem ale rád pod tlakem. Myslím, že mi to bude vyhovovat," uvedl.

Jedním z jeho úkolů bude nahradit zraněného Jakuba Vránu a zřejmě i Davida Pastrňáka, kteří budou v nominaci chybět. Právě oni přitom v minulých letech byli klíčovými hráči této věkové kategorie. "Určitě nám budou chybět. Jakub byl nejlepší střelec osmnáctek, to je velká ztráta. Musíme najít hráče, kteří je napodobí. A hrát stejným stylem, jako tým," řekl Zacha.

Pavel Zacha:

"Když jsem odjížděl, tak mi kluci v klubu říkali, že by bylo super, abychom získali stříbro. Po porážce ve finále s Kanadou."

Vůdčí schopnosti je připraven dokázat i v kabině a mimo led. "Kluci také vidí, že už jsem něco málo dokázal, takže poslouchají. A já se jim to snažím ukázat i na ledě. I já musím vše dodržovat," podotkl Zacha, který proto jde naplno do všech tréninků i modelových zápasů.

Loni se osmnáctka radovala ze zisku stříbrných medailí na MS ve Finsku, kde se na přelomu roku konají i dvacítky. "Fajn je, že budeme přípravu hrát i v Imatře, kde jsme tehdy hráli," těšil se Zacha. Na turnaj se bude snažit přenést dobrou herní pohodu ze Sarnie. "Před odletem se nám dařilo, vyhrávali jsme. Od začátku sezony jsem se snažil týmu pomoct a na konci se mi dařilo nejvíce," řekl hráč s 30 kanadskými body ze 23 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články