Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zacha bude mít dny dobré a horší. Ale víme, že je velký talent, zní z Devils

Newark - Český hokejový talent Pavel Zacha je rád, že má po dlouhých jednáních uzavřenou tříletou nováčkovskou smlouvu v NHL s New Jersey a může se soustředit jen na hokej. Osmnáctiletý útočník, jehož si Devils vybrali letos jako šestku draftu, tak může zabojovat v září v tréninkovém kempu o místo v sestavě. Generální manažer Ray Shero nechce předjímat, zda je Zacha na NHL připraven, či ještě stráví další sezonu v Sarnii v juniorské OHL.

"Jsem velice šťastný, že jsem s New Jersey podepsal smlouvu, protože hrát v NHL byl vždycky můj sen a zase jsem mu blíž. Je to úžasný pocit," řekl Zacha. Zachův agent Patrik Štefan dlouho vyjednával o kontraktu kvůli výkonnostním bonusům, které nebyly v New Jersey zvyklí dávat. Český talent se nijak nestresoval tím, že pokud by nedošlo k dohodě do 15. srpna, nemohl by v této sezoně v NHL působit. "Celou dobu jsem věřil mému agentovi. Říkal mi, že všechno bude v pohodě," uvedl Zacha.

I z rozhovorů s generálním manažerem Rayem Sherem měl dobrý pocit. "Byla jen otázka času, kdy se kontrakt uzavře," poznamenal. Dohoda zní na roční základní plat 925 000 dolarů, dalších až 850 tisíc dolarů by si mohl Zacha vydělat na výkonnostních bonusech. Nejdříve si ale musí vybojovat místo v kádru. Navíc mají Devils také možnost jej poslat do Sarnie před odehráním deseti zápasů v NHL, aniž by nováčkovská smlouva vstoupila letos v platnost.

"Kemp se blíží, připravuju se a snažím se dostat do co nejlepší formy. Uvidíme. Nikdy jsem na hlavním tréninkovém kempu NHL nebyl, zatím jen na nováčkovském. Je teď na mně, abych ukázal, že se můžu dostat do týmu. Udělám pro to všechno," uvedl Zacha. Podle Shera je nyní předčasné spekulovat, jestli má Zacha šanci už letos proniknout do kádru. "Jednou bude připravený. Jestli to bude letos, nebo až v budoucnu, to si nejsme jistí. On nám k tomu rozhodnutí pomůže dojít," uvedl Shero.

NHL je pro mě teď nejdůležitější věc, říká Zacha

"S Pavlem jsme se o tom bavili před deseti dny, kdy byl tady ve městě. Musí nám věřit, že my uděláme to, co je nejlepší jak pro nás, tak pro něj. Když to bude znamenat, že zůstane v týmu a bude hrát NHL už letos, budeme cítit, že je to tak nejlepší. Když to bude opačně a pošleme ho zpátky do Sarnie, musí věřit, že je to pro jeho rozvoj správně," navázal Shero.

Nechtěl přímo odpovídat na dotaz, co by jemu a trenérovi Johnu Hynesovi měl hráč předvést, aby v kempu zaujal. "Nechci na něj vytvářet žádný další tlak. Bavili jsme se o tom, aby si celý ten proces užil. Bude mít dobré dny a ty horší, stejně tak zápasy. My víme, že je to velice dobrý hráč a velký talent. Uvidíme, jak si bude v kempu zvykat na systém, jak bude vypadat v zápasech a jaké bude mít sebevědomí."

Zacha podřizuje všechno tomu, aby se mu nic v cestě za vstupem do NHL nestalo. Vynechal i turnaj české hokejové dvacítky v Calgary a individuálně se připravuje v Kalifornii spolu s dalšími hráči pod dohledem Štefana. "Řešili jsme to s generálním manažerem a s mým agentem. Myslím, že je lepší se před kempem připravovat tady. Teď je pro mě NHL nejdůležitější věc," řekl Zacha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články