Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Začátek od nás byl tragický, ale pak nastal obrat. Gól potěšil, hodnotil Orsava demolici Sparty

První brankou v olomouckém dresu přispěl útočník Jakub Orsava k vysoké výhře nad Spartou 4:0. Letní posila z Hradce Králové ve 34. minutě v přesilové hře pečetila výsledek. Olomouc i potřetí v sezoně naplno bodovala, i když podle Orsavy nezačala utkání vůbec dobře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Sparta Praha

"Prvních deset minut to od nás byla tragédie. Můžeme děkovat Braňovi (Konrádovi), že to zavřel. Tam jsme si opravdu koledovali, soupeř měl gólové šance. Kdyby vedl 3:0 nebo 4:0, nikdo by se nedivil,“ řekl Orsava a chválil slovenského gólmana Branislava Konráda, který si i díky 25 úspěšným zákroků připsal první čisté konto v sezoně.

"Pak jsme dali šťastný gól. Soupeř z úvodního tlaku nic nevytěžil a asi ho to srazilo. My jsme přidali druhou branku a byli jsme na koni," řekl rodák ze Šumperka k trefám Lukáše Nahodila a Jana Káni, díky kterým se Olomouc navzdory převaze Pražanů dostala do vedení 2:0.

Orsava se ve druhé části prosadil hned 18 sekund po gólu Petra Strapáče. Pod horní tyč doklepl pokus Jana Bambuly a využil přesilovku po faulu obránce Adama Poláška. "Gól potěší, ale hlavní jsou tři body. Máme dobrý start do sezony, je to pro nás důležité. Pořád je však před námi 49 kol, jednomu vítězství bych nepřikládal velkou váhu. Musíme pořád hrát bojovně, jako jeden tým. Výsledky se pak dostaví," uvedl jednatřicetiletý hráč.

Díky Orsavovi Olomouc poprvé v sezoně udeřila v početní výhodě. "Minule proti Mladé Boleslavi jsme to neprotrhli, i když třeba v přesilovce pět na tři jsme šance také měli. Proti Spartě tam byl odražený puk a dorazil jsem ho do brány," komentoval někdejší reprezentant, který v národním týmu sehrál 16 zápasů. "Pořád ale máme na čem pracovat. Za tři zápasy jsme z přesilovek skórovali jen jednou. Zatím nejsou takové, jak bychom si představovali," dodal Orsava.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články