Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zábranský: Nedokážu si vysvětlit naše hrubé chyby. Je to pořád dokola

Olomouc – Opustil kancelář majitele klubu a postavil se na lavičku jako trenér, aby pozvedl trápící se Kometu. Avšak ani postava Libora Zábranského za zády hokejisty z Brna neprobrala. Jihomoravané padli i v Olomouci a jejich krize pokračuje. Zábranský, jenž svůj tým povede do konce sezony, vidí příčinu tragické bilance z poslední doby zejména v neustále se opakujících chybách.

Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Děláme hrubé chyby, nedáváme góly, máme zbytečná vyloučení. Je to pořád dokola. Musíme na tom zapracovat a změnit to," popsal bezprostředně po utkání svoje pocity ze střídačky Zábranský.

Hned dodal, že v současné situaci je pro něj tento pohled příjemnější než sledovat zápasy z VIP zóny. "Můžu hráčům poradit, pomoci. Pro mě to taky bylo nové. Nebylo nic jednoduchého před tým takhle předstoupit," poznamenal majitel Komety.

Byl to jeho třetí zápas v trenérské roli v extralize. V předcházejících dvou v extraligové sezoně 2009/2010, kdy byl na střídačce s Mojmírem Trličíkem, Brňané dvakrát prohráli. Ani tentokrát nedosáhli na bodový zisk.

"Dopouštíme se tak hrubých chyb, že se ani nedají vysvětlit. Jediná cesta, jak se z toho dostat, je kvalitní trénink, aby si kluci postupně začali věřit, že umí hrát hokej. Budeme na tom pracovat. Věřím ve zlepšení," řekl Zábranský, který přiznal, že po pátečním odstoupení trenéra Hadamczika bylo málo času na nějaké změny.

Získal však nové poznatky ze střídačky. Role si s asistenty rozdělil tak, že Pokorný pracuje během utkání s útočníky a Beran s obránci. Majitel klubu jejich práci zastřešuje. Rozhodně nestál Zábranský na střídačce jen jako pasivní divák. Pohyboval se z jednoho konce na druhý a hráčům často udílel také pokyny. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zábranský: Děláme strašně chyby a pořád dokola

Navzdory prohře si odnesl i některá pozitiva. Spokojen byl zejména s výkonem svých svěřenců v poslední třetině. "Kluci do ní dali bojovnost a snažili se s výsledkem něco udělat. My jim pomůžeme tím, že se snažíme hledat vhodné dvojice, kterým se v danou chvíli daří. Je hrozná škoda, že jsme neproměnili dalších pár šancí, mohlo to vypadat jinak. Řekl jsem, že současnou situaci taky beru na sebe a že musíme zabrat. Už kvůli skvělým fanouškům, kteří za námi jezdí, kluci musí bojovat," dodal Zábranský.

Mít majitele klubu na střídačce za zády není pro hokejistu obvyklá situace. "Nesmíme se na to ohlížet. Přišel nám pomoci. Je na stejné lodi jako my. Není čas na nějaký stres. Můžeme se odrazit od první a poslední třetiny, kdy jsme podali bojovný výkon. Naše hra vypadala jinak než hra v posledních deseti zápasech," je přesvědčen kapitán Komety Jan Hruška.

Jeho slova doplnil zkušený obránce Tomáš Kaberle, podle nějž se musí taktika vrátit k jednoduchosti. "Když padne na tým taková deka, tak nejde spoléhat na něco jiného. Potřebujeme dát nějaké góly, což se nám nepodařilo. Máme před sebou ještě osm zápasů, musíme dát hlavy nahoru," dodal Kaberle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články