Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zabalit teď NHL by byla hloupost, tuší Sekáč. Na MS si chce spravit chuť

Praha - Útočník Jiří Sekáč se jako první hráč z NHL připojil k přípravě hokejové reprezentace na blížící se mistrovství světa. Třiadvacetiletý hráč má za sebou hodně zvláštní sezonu, kterou začal v Anaheimu, v lednu byl vyměněn do Chicaga a v únoru do Arizony. I proto by si na šampionátu v Rusku rád spravil chuť. Uvědomuje si však, že nominaci na vrcholný turnaj nemá jistou.

Jiří Sekáč
zdroj: ČTK/ZUMA

"Jsem rád, že si mohu trochu spravit chuť a ještě sezonu napravit, protože nebyla úplně nejlepší," řekl Sekáč na srazu v Praze. Na něm se do týmu zařadil i další hráč z NHL obránce Michal Jordán z Caroliny. Do Česka přiletěl z USA už v sobotu, ještě se ale plně neaklimatizoval. "Cesta z Arizony je docela náročná a časový posun taky není úplně nejmenší. Ještě se z toho trochu dostávám, ale myslím, že to bude brzy vše OK," uvedl kladenský odchovanec.

Vyrovnávat se s výměnami pro něj nebylo jednoduché. "Když jsem byl vyměněný první sezonu, tak to ještě šlo. To člověk vezme a řekne si, že začne znovu. Od začátku. Má nový start. Když se to ale stane dvakrát třikrát, tak začne být nervózní a přemýšlí trochu jinak," řekl Sekáč, na jehož výkony měly trejdy vliv. "Člověk se bojí a hokej pak nestojí za moc," vysvětlil. Sekáč do kanadsko-americké soutěže zamířil v roce 2014 po vydařené sezoně ve Lvu Praha a podepsal smlouvu s Montrealem, který o jeho služby hodně stál.

Loni v únoru jej ale poslal do Anaheimu. "To jsem nečekal. První polovinu sezony jsem tam neměl úplně špatnou. Druhý rok v Anaheimu už jsem to čekal, protože jsem nebodoval a trenér mě moc nestavěl. Tušil jsem, že by se to mohlo stát. A v Chicagu se dělá hodně trejdů, oni na play-off vždy obměňují tým. Tušil jsem, že se něco takového může stát," uvedl Sekáč ke svým výměnám. V Anaheimu jej navíc přibrzdilo zranění kotníku, kvůli kterému nehrál šest týdnů.

Sekáč by se rád ukázal i vzhledem ke Světovému poháru

Českému útočníkovi se navíc v žádném z klubů střelecky nedařilo, za celou sezonu dal jen jeden gól. "Začátek v Anaheimu jsem neměl špatný, ale trápil se celý tým. Pak jsem se navíc zranil a to byla taková tečka. To mě položilo, pak už jsem se do toho nedostal," přiznal Sekáč, který v průběhu sezony musel často měnit i bydlení. V novém působišti vždy začal v hotelu, následně si našel byt a zakrátko se opět stěhoval. Nyní bude muset navíc řešit budoucnost. Původní dvouletá smlouva mu skončila.

"Nyní to řešíme. V Arizoně se to trochu zkomplikovalo, protože vyhodili generálního manažera," řekl Sekáč, jehož jednoznačnou prioritou je pokračovat v NHL. "Je to náročné. Nechci to ale zahodit za hlavu, zvlášť když ty dva roky nebyly úplně nejlepší. Sbalit to teď by byla docela hloupost," podotkl. Teď se ale naplno soustředí na reprezentaci. "Těšil jsem se sem. V nároďáku vždy byla výborná parta a já jsem nadšený, že tady mohu být," řekl účastník MS v roce 2014. Kouč národního týmu Vladimír Vůjtek avizoval, že Sekáč nemá jistou nominaci na mistrovství, s tím ale on sám problém nemá.

"Nikdy to nikdo nemá jisté. Nešel jsem sem s tím, že to dostanu zadarmo. Nikdy jsem nic zadarmo nedostal. Jdu o to bojovat jako každý. I kdybych to ale měl jisté, moje výkony by to neovlivnilo," podotkl. Sekáč má ale i jednu speciální motivaci: rád by trenérům dokázal, že si zaslouží také nominaci na podzimní Světový pohár. "Je mi jasné, že když jsem neměl dobrou sezonu, tak se na vás nikdo nebude jezdit dívat. Beru to i tak, že bych se tady mohl ukázat trenérům, že mám na to na Světový pohár se dostat," dodal Sekáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články