Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Za prohru s Lotyši jsme se styděli. Teď musíme zabrat, říká před čtvrtfinále útočník Urban

Čeští hokejoví mladíci nejsou v lehké situaci. Na národní tým do 20 let čeká čtvrtfinálový souboj s USA. Útočník Tomáš Urban věří, že se českému týmu podaří podat nejlepší výkon na turnaji. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 4:30 na ČT sport a Čt sport Plus.

Tomáš Urban
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Matthew Helfrich

Američané postupně porazili Německo (5:1), Švýcarsko (7:1), Rakousko (7:0) a Švédsko (3:2). "My jsme se na ně byli dívat pár zápasů. Vím, že se prezentují pomalu stejným hokejem jako Kanada. Znám tam i nějaké kluky, takže vím, že to nebude lehký zápas. Budeme muset hodně máknout," řekl Urban.

"Američané jsou silní v rychlosti, je to hodně podobné stylu Kanady. Jsou šikovní s pukem a hrozně silní do útoku. Budeme mít na ně přípravu a řekneme si něco k systému. Myslím, že když ho budeme všichni dodržovat, tak nás může dostat k vítězství," uvedl dvacetiletý útočník Pardubic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "20" – Lotyšsko "20"

V týmu čtvrtfinálového soupeře zná osobně útočníka Dominica Jamese. "Byl jsem s ním v USHL v Lincoln Stars. I jsme si tady psali, ale nevídali jsme se. Některé ostatní kluky jsem viděl v USHL hrát," prohlásil Urban.

Po překvapivé porážce s Lotyšskem podle něj zavládl v kabině smutek. "Prohrát s Lotyšskem tenhle důležitý zápas, kdy jsme měli vyhrát a připravit se tím i na čtvrtfinále... Strašně nás to mrzelo a styděli jsme se za to, co se stalo," řekl Urban. "S klukama jsme si všechno vyjasnili, měli jsme svůj vlastní mítink bez trenérů. My se do toho zápasu budeme chtít připravit tak, abychom ho zvládli a podali nejlepší výkon v turnaji."

Doteď nechápe, proč duel s Lotyši českému týmu hrubě nevyšel. "Podle mě jsme se na ten zápas připravovali stejně jako na ostatní zápasy. Všichni jsme si říkali, že bude těžký, důležitý a musíme ho vyhrát. Ani nevím, co se tu chvíli stalo. Potom jsme se ve třetí třetině zvedli, kdy už to byl náš tým, jak jsme se chtěli prezentovat a hrát," konstatoval.

Česká dvacítka vyhrála z posledních 14 čtvrtfinále jediné – v roce 2018 proti Finsku. V letech 2010 a 2011 se do tehdy šestičlenného play-off ani nedostala. "Určitě není lehké na to koukat, i když jsem byl mladší a díval se na ty týmy, kdy jsme čtvrtfinále nevyhráli. Věříme, že to můžeme udělat a budeme v to věřit celý zápas," dodal Urban.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články