Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Za píchnutí holí do Mrni dostal Linhart stopku na tři zápasy

Praha - Obránce hokejistů Zlína Tomáš Linhart byl za píchnutí holí do plzeňského útočníka Pavla Mrni v nedělním utkání potrestán disciplinární komisí Asociace profesionálních klubů (APK) třízápasovým zákazem startů.

Linhartovo píchnutí holí
zdroj: ČT24

Osmadvacetiletý Linhart, který patří ke klíčovým postavám obrany Beranů, se zcela zbytečného zákroku dopustil v samém závěru druhého utkání čtvrtfinálové série již za rozhodnutého stavu. Ačkoliv v utkání inkasoval pouze dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí, disciplinární komise APK zařadila jeho faul do kategorie píchnutí holí.

Linhart, jenž si v dosavadním průběhu vyřazovacích bojů připsal v sedmi utkáních gól a asistenci, bude nyní svému mužstvu scházet v obou domácích zápasech. Pokud série, v níž Plzeň vede 2:0 na zápasy, neskončí, nenastoupí ani v pátém duelu na západě Čech. Proti rozhodnutí komise může vedení zlínského klubu podat do tří dnů odpor.

Komise se zabývala také dalším zákrokem ze stejného utkání, při němž domácí Tomáš Frolo zasáhl Petra Lešku, ale stejně jako při dalším projednávaném faulu, jehož autorem byl sparťan Troy Milam na Jakuba Svobodu, neshledala důvody k disciplinárnímu potrestání obou hráčů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články