Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Za Lužánkami má být vyprodáno, pořadatelé vyzývají k cestě MHD

Brno - Už za pět dní, tedy 3. ledna, se na imrpovizovaném stadionu s otevřeným kluzištěm pro 21 500 diváků odehraje první extraligový zápas, do kterého nastoupí Kometa s Plzní. 8. ledna pak zde bude Brno hrát se Spartou a pořadatelé hlásí, že na tento zápas zbývá posedních pár set vstupenek. Návštěvní rekord extraligy je tak v přímém ohrožení. Pořadatelé zároveň ujišťují, že nosnost tribun je dvojnásobná oproti potřebě, a vyzývají návštěvníky, aby na hokej využili posílené městské dopravy.

Za Lužánkami se již bruslí
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Ještě pár týdnů nazpět na místě nynějšího stadionu byla pouze díra v zemi. V současné době však již stojí hlediště pro více než dvacet tisíc diváků, připravený je i led s mantinely, osvětlení ledové plochy, kolem stadionu vzniká divácké zázemí. Vše nevyhnutelně spěje ke startu brněnských Hokejových her, v rámci kterých se krom dvou extraligových zápasů uskuteční pod otevřeným nebem další dvě hokejová utkání a další akce.

Organizátoři dle svých slov mohou stoprocentně garantovat bezpečnost montovaných tribun. "Jsou ozkoušené po celém světě, část těchto tribun byla v Pardubicích na Open Air v roce 2011 nebo na mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě. Tento systém je speciálně vyvinutý na zatížení lidmi a jeho únosnost je dvojnásobná oproti tomu, co je potřeba," říká člen organizačního výboru Hokejových her Pavel Bartošek.

Organizační pokyny:

Před zápasem budou jezdit častěji trolejbusy na linkách 25 a 26 a také autobusy na lince 67. Po utkání se posílí navíc ještě tramvajová linka 1. Další informace návštěvníci najdou na Facebooku a internetových stránkách brněnského dopravního podniku.

Organizátoři diváky také upozorňují, aby přišli v dostatečném předstihu, protože na tribuny jsou jenom čtyři vchody a každý návštěvník bude muset projít důkladnou bezpečnostní prohlídkou. "Není možné pronést žádné tašky či batohy, ani žádné předměty, které lze hodit na led. Tedy žádné lahve s alkoholem ani termosky s teplým čajem pro děti," řekl Bartošek.

Již dříve pořadatelé upozorňovali diváky, aby na tribunách neskákali. Zřícení podle nich nehrozí, ale tribuny by se mohly začít chvět. Stadion se otevře vždy tři hodiny před zápasem.

Na zápase s pražským týmem by mělo být plno. "Pevně doufáme, že na zápas se Spartou se nám arénu podaří vyprodat. Vše tomu zatím nasvědčuje, zbývá posledních pár set lístků," konstatuje Bartošek. Zároveň ujišťuje, že divácké zázemí bude dostatečné. "U východů bude umístěno přes sedmdesát stánků, bude zde i velká pivní hospoda. I kapacita toalet je naddimenzována," ujišťuje. 

Dostatek však není v počtu parkovacích míst. Pořadatelé proto prosí návštěvníky, aby dorazili městskou dopravou, blízkost centra města tomu nahrává. "S dopravním podnikem intenzivně spolupracujeme. Je zbytečné přijíždět osobním automobilem, parkovacích míst je zde skutečně málo. Plánujeme posilové spoje městské dopravy," slibuje Bartošek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články