Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Za dva měsíce třicet utkání. Bude to náročné, ale teď se nám daří, říká Moravčík z Tappary

Bez nadsázky bude mít snad víc zápasů než tréninků. Na nabitý zápasový program se může těšit po návratu ze Švédských her v Malmö hokejový obránce Michal Moravčík z Tappary Tampere a je za něj rád. Kvůli překládání zápasů vinou pandemie koronaviru si podle svých slov užil šestadvacetiletý odchovanec Plzně tréninků více, než bylo příjemné.

Michal Moravčík si chrání puk před Emilem Petterssonem
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

Tappara, kde působí i další reprezentanti brankář Dominik Hrachovina a Jiří Smejkal, sehraje do 13. dubna ještě 30 utkání. Dva zápasy stihne v nepřerušené soutěži ještě před návratem českého tria z Malmö.

"Včera nám přišla na skupinu zpráva s rozpisem na zbytek sezony a musím říct, že to bude docela náročné. Teď už to budou prakticky jen zápasy místo tréninků. Vychází to tři až čtyři zápasy týdně, často jsou dva zápasy ve dvou dnech a o to je to náročnější. Ale je to lepší než jen trénovat," řekl Moravčík.

"Tréninků jsme si užili dost a nebylo o co stát. Připadal jsem si jako někdy v červenci a srpnu. Hodinu a půl na ledě a před tréninkem i po tréninku byla ještě příprava na suchu a cítil jsem se úplně vyřízenej psychicky i fyzicky," popsal účastník dvou mistrovství světa, který v sezoně 2018/19 bojoval o šanci v NHL na farmách Montrealu.

"Občas jsem měl takový splín, že jsem byl nerudný na paní i na okolí, bylo to všechno dohromady. Teď je to o hodně lepší. Rozehrála se liga, jsme na vítězné šňůře jako tým, psychická stránka je mnohem lepší a snadnější," přiznal Moravčík, že nebylo lehké se s nezvykle přerušovanou sezonou vyrovnat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Česko

Tappara ale před Švédskými hrami najela na vítěznou vlnu, kterou ve středu natáhla už na sedm utkání v řadě, a z osmého místa může útočit na další posun v tabulce. "Začalo se nám dařit, začali jsme vyhrávat, takže atmosféra je uvolněnější a příjemnější. Při té pauze, kdy byl jeden zápas za dva týdny, to nebylo úplně optimální," uvedl Moravčík.

V týmu je nejlepší s bilancí 15 kladných bodů ve statistice plus/minus a v lize se dělí o šesté místo. "Nehraju přesilovky, od toho jsou tam jiní kluci, ale dostal jsem důvěru jako první bek na oslabení. Vzal jsem tu roli, snažím se tam odvádět co nejlepší práci nebo i třeba u bránění těsných výsledků," prohlásil Moravčík, který má na kontě ve 27 zápasech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí.

Může si zase naplno vychutnávat život ve Finsku, kde se mu hodně líbí. "Je to jedním slovem paráda. Už jsem párkrát ve Finsku byl, takže jsem věděl, co mě čeká, ale byl jsem stejně překvapený. Máme pěkné prostředí okolo baráku, 200 metrů od nás je jezero a park. Je spousta možností, kam jít procházku nebo jet na výlet. Prostředí je krásné, teď je to ještě zasypané sněhem, tak to vypadá ještě líp," popsal.

Sobotní zápas proti Finsku, za které se představí z Tappary obránce Valtteri Kemiläinen, nebere nijak výjimečně. "Samozřejmě i ty další kluky budu asi poznávat, ale na mezinárodní scéně je každý zápas prestižní, ať je to zápas se Švédy, nebo s Finy. Na tohle se nijak moc nehraje," dodal Moravčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články