Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z účasti na MS se omluvil také útočník Vašíček

Prostějov - Útočník Josef Vašíček z Jaroslavle je dalším hráčem, jenž předčasně vypadl z plánu stavitelů národního týmu pro hokejové mistrovství světa, které začne 7. května v Německu. V posledních dnech už se trenéru Vladimíru Růžičkovi omluvili Tomáš Kaberle z Toronta, Václav Prospal z New Yorku Rangers, Roman Polák ze St. Louis, Michael Frolík s Kamilem Krepsem z Floridy a Zbyněk Irgl z Jaroslavle.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Pepa Vašíček má bolavá záda," řekl Růžička novinářům po dnešním přípravném utkání v Prostějově proti Slovensku s tím, že s mistrem světa z Vídně z roku 2005 a vítězem Stanleyova poháru s Carolinou nemůže pro světový šampionát počítat. Devětadvacetiletý Vašíček má za sebou v KHL vynikající sezonu, v níž si zahrál také na olympijských hrách ve Vancouveru a měl být jedním ze zkušenějších tahounů mužstva pro světový šampionát.

Zdravotní problémy mají také obránci Jan Hejda z Columbusu a Marek Židlický z Minnesoty i útočník Rostislav Olesz z Floridy, u kterých ještě Růžička čeká na definitivní vyjádření. Již dříve v sezoně vypadlo v NHL několik českých hráčů. Útočník Aleš Hemský z Edmontonu přišel i o olympijské hry ve Vancouveru, brzy se zranil také bek Radek Martínek z New Yorku Islanders, později pak Hemského klubový spoluhráč Ladislav Šmíd a Rostislav Klesla z Columbusu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články