Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Z plánovaného přestupu Kotalíka z Rangers do Calgary nejspíš sešlo

New York - Český hokejista Aleš Kotalík měl být podle kanadské televizní stanice TSN vyměněn z New York Rangers do Calgary, ale z transakce zřejmě sešlo. Spolu s bronzovým medailistou z olympijských her v Turíně měl zamířit do kádru Flames další útočník Christopher Higgins, opačným směrem měli jít finský centr Olli Jokinen a další útočník Brandon Prust. Podle zdrojů TSN klub z Manhattanu čekal jen na poslední potvrzující podpis Calgary předtím, než výměnu oficiálně oznámí. Podle aktuálních zpráv kanadské stanice z transakce nejspíš sešlo.

Jednatřicetiletý Kotalík přišel do Rangers jako volný hráč loni v létě z Edmontonu a podepsal tříletý kontrakt na devět milionů dolarů. V úvodu sezony chodil na přesilovky a sbíral body, ale postupem času přestával dostávat důvěru. V osmi z poslední devíti zápasů jej posadil trenér John Tortorella jen na tribunu.

Do sestavy se Kotalík vrátil ve středečním utkání proti Carolině, které Rangers prohráli doma 1:5, a připsal si dva záporné body za účast na ledě při inkasovaných gólech. V sobotu při porážce 2:3 ve Phoenixu už znovu nenastoupil a před nedělním duelem v Denveru proti Coloradu opustil tým a odletěl do New Yorku s tím, že bude pravděpodobně vyměněn.

Kotalík si v dresu Rangers připsal v 45 zápasech 22 bodů za osm branek a 14 asistencí. V bilanci plus/minus má však na kontě 18 záporných bodů. Rodák z Jindřichova Hradce před loňským březnovým odchodem do Edmontonu strávil sedm sezon v Buffalu. Ve 490 utkáních v NHL zaznamenal 273 bodů za 129 gólů a 144 přihrávek. V play off přidal ve 34 utkáních šest tref a devět asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články